Gázgrill

Minőségi gáz grillsütők széles választéka várja a grillezés szerelmeseit szakáruházunkban. Számos fajtából, színből és márkából válogathat, többek között egyégős, kétégő, háromégős gáz grillsütő, földgáz és PB-gáz üzemű gázgrill, gáz grillkocsik, kombinált gázgrill készülékek is kaphatók kínálatunkban.

A gázgrill olyan készülék, amelyet a szabadban használnak étel készítésére és grillezésére. A gáz grill működéséhez gázt használ, általában propánt vagy földgázt. A kerti gázgrill égők égéstermékei melegséget és lángot generálnak, amelyeket a grillrácsokon vagy serpenyőkben elhelyezett ételekhez irányítanak. A gáz grillsütő könnyen szabályozható hőmérsékletet biztosít, így lehetőséget ad a különböző hőfokokon történő sütésre és grillezésre.

 

Gázgrill típusok

A gázgrillek számos különböző típusban elérhetők, amelyek közül néhány népszerű példa:

 1. Függőleges gázgrill: Ez a klasszikus grill típus egy vertikális elrendezéssel rendelkezik, ahol a grillrácsokat és égőket egymás fölé helyezik. Általában kompakt méretűek és könnyen hordozhatók.

 2. Függőleges gázgrill kocsin: Ezek a gáz grillsütők egy kocsin vannak elhelyezve, ami nagyobb mobilitást és könnyebb kezelhetőséget biztosít. Gyakran rendelkeznek tárolórekesszel és oldalsó asztallal.

 3. Beépített gázgrill: Ezek a grillek a kültéri konyhákban vagy grillszigetekben kerülnek beépítésre. A kialakításuk és méretük lehetővé teszi, hogy integrálódjanak a tervezett kültéri környezetbe.

 4. Hibrid gázgrill: Néhány grill hibrid funkcióval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy gázzal és szén- vagy fahasználattal is működtethető. Ez lehetővé teszi a különböző főzési lehetőségek kombinálását.

 5. Kompakt hordozható gázgrill: Ezek a kisebb méretű gáz grill típusok könnyen hordozhatók, ideálisak piknikekhez, kempingezéshez vagy utazáshoz.

Fontos megjegyezni, hogy a gázgrillek között további változatok és modellek léteznek, amelyek különböző méretekben, formákban és funkciókban érhetők el. A kiválasztás során érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket, az elérhető helyet és a grill használati módját.

 

A gáz grillsütő előnyei

A gázgrillek népszerűségének számos oka van, és számos előnyt kínálnak a grillezés szerelmeseinek. Néhány főbb előnyük:

 1. Könnyű kezelhetőség: A kerti gázgrill könnyen és gyorsan használható. Csak be kell kapcsolni a gázt, beállítani a hőmérsékletet, és rövid idő alatt elérhető a kívánt főzési hőmérséklet.

 2. Gyors felfűtés: A gázgrillek gyorsan felmelegednek, így nem kell hosszú ideig várni, amíg a grill ráérik.

 3. Precíz hőszabályozás: A gázgrillek lehetővé teszik a pontos hőszabályozást. A hőmérséklet könnyen szabályozható a beépített égőkön vagy a vezérlőpanelen található gombokkal vagy kapcsolókkal.

 4. Tisztább főzés: A gázgrillek tiszta égést biztosítanak, ami kevesebb füstöt és károsanyag-kibocsátást eredményez. Ez segít abban, hogy a főzés során kevesebb zsír és korom kerüljön a grillezett ételekre.

 5. Kényelem és sokoldalúság: A gáz grillsütő kényelmes és sokoldalú. Lehetőséget nyújtanak grillezésre, sütésre, pirításra és akár sütőhőmérsékleten történő főzésre is.

 6. Tisztítás és karbantartás: A gáz grill könnyen tisztítható és karbantartható. Nincs szükség hamu vagy korom eltávolítására, mint a széngrilleknél.

 7. Biztonság: A gázgrillek biztonságosabbak, mivel nem kell foglalkozni a nyílt lánggal vagy a parázzsal. Azonnal ki lehet kapcsolni a gázt, amikor a főzés befejeződött.

Ezek az előnyök magyarázzák a gáz grillsütő népszerűségét, különösen azok számára, akik gyors, kényelmes és megbízható módon szeretnének grillezni.

 

A kerti gázgrill működése

A kerti gázgrill működése egyszerű. A grillben található gázközponti egység vagy palackból érkező gáz hozzájárul a lángok előállításához. A gázgrillben található égők tüze melegséget és lángot generál, amelyet a grillrácsokon vagy serpenyőkben elhelyezett ételekhez irányítanak.

A hőmérséklet beállítása a gázgrillen általában a vezérlőknél történik. A grillen található vezérlőgombokkal vagy gombokkal lehet szabályozni az égők lángját és ezzel a hőmérsékletet. Általában a gázgrillen található vezérlőknél számok vagy jelölések vannak, amelyek lehetővé teszik a kívánt hőmérséklet kiválasztását. Az égőkön lévő beállításokkal szabályozhatja a láng erősségét és ennek megfelelően a hőmérsékletet. A pontos hőmérséklet beállítása és fenntartása érdekében érdemes követni a gyártó által megadott utasításokat.

A gázgrillek általában gyorsan felmelegednek, és a beállított hőmérsékletet stabilan tartják, ami nagy előnyük az étel készítése során. Az egyes grill típusok és modellek kicsit eltérhetnek a hőmérséklet beállításának módjában, ezért érdemes elolvasni a gyártói útmutatót vagy konzultálni a használati utasítással a pontos információkért.

  

Az alábbiakban néhány tippek és módszerek, hogy hatékonyan és gazdaságosan használja a gáz grillt:

 1. Előmelegítési idő: Engedjen elegendő időt a grill előmelegítésére, mielőtt ráhelyezné az ételeket. Ez lehetővé teszi, hogy a grill melegedjen fel és egyenletes hőt biztosítson az étel elkészítéséhez. Így csökkentheti a főzési időt és az energiaveszteséget.

 2. Felhasználás optimizálása: Használja ki a grill teljes felületét, és igyekezzen egyszerre több ételt elkészíteni. Így hatékonyabban használja a rendelkezésre álló hőt és energiát.

 3. Lefedés: Amikor az ételeket a grillen sütjük, lefedhetjük a grillt, hogy megőrizzük a hőt és a nedvességet. Ez segít csökkenteni az energiafelhasználást és egyenletesebb hőeloszlást biztosít.

 4. Időzítés: Figyelje az ételek elkészülési idejét, és vegye le a grillről az ételt a megfelelő időpontban. Így elkerülheti az ételek túlfőzését vagy leégni hagyását, ami energiaveszteséghez vezethet.

 5. Tisztítás és karbantartás: Rendszeresen tisztítsa meg a grillrácsokat és a grilltér belsejét. A tiszta grill hatékonyabban vezeti a hőt és csökkenti az égési lerakódásokat, ami javítja az energiahatékonyságot.

 6. Szabályozás: Használja a grill beállításait és szabályozóit a hőmérséklet szabályozásához. Így pontosan beállíthatja a szükséges hőmérsékletet az adott étel elkészítéséhez, elkerülve a felesleges energiafelhasználást.

 7. Gázpalack ellenőrzése: Időnként ellenőrizze a gázpalackot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik és nincs szivárgás. Szivárgás esetén azonnal intézkedjen, hogy elkerülje az energiaveszteséget és a biztonsági problémákat.

Ezek az egyszerű lépések segíthetnek hatékonyabban és gazdaságosabban használni a gázgrillet, és csökkenteni az energiafelhasználást. Fontos azonban mindig betartani a gyártó utasításait és biztonsági előírásait.

 

Grill eszközök és kiegészítők gáz grillhez

A gázgrill használatakor számos kiegészítő és grill eszköz lehet hasznos, hogy még jobban kihasználhassuk a grillezés élményét. Néhány hasznos kiegészítő és eszköz a következők lehetnek:

 1. Grillkefe: A grillkefe segít eltávolítani az égéstermékeket és az ételmaradványokat a grillsütő rácsáról. Ez segít megtartani a grill tisztaságát és megakadályozza az ízek átfertőződését.

 2. Grillkanál és fogók: A grillkanál és a fogók hasznosak lehetnek a grilláru megfordításához vagy átmozgatásához anélkül, hogy a kezeinket közvetlenül érintenénk a forró felületeken.

 3. Hőmérő: Egy grillhőmérővel könnyedén ellenőrizhetjük az ételek belső hőmérsékletét, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megfelelően vannak átsütve.

 4. Grilltálca vagy grillkosár: Ezek a tálcák vagy kosarak lehetővé teszik, hogy kisebb vagy apró méretű ételeket könnyedén grillezzenek, és megakadályozzák, hogy a grillrácsra essenek vagy leégjenek.

 5. Grillfólia vagy grillmatrica: Ezek a kiegészítők megkönnyítik a tisztítást, mivel megakadályozzák az étel közvetlen érintkezését a grillráccsal, és megóvják a grill felületét az égési maradványoktól.

 6. Marinádési ecset: A marinádési ecset segít a fűszerek, szószok vagy marinádok egyenletes elosztásában az ételeken.

 7. Grilltisztító spray vagy folyadék: Egy speciális grilltisztító spray vagy folyadék hatékonyan eltávolítja az égéstermékeket és az ételmaradványokat a grillezőfelületről.

Ezek csak néhány példa a gázgrill használatakor hasznos kiegészítőkre és eszközökre. Fontos, hogy a kiegészítők és eszközök a grillezés biztonságát és hatékonyságát szolgálják, valamint hozzájáruljanak az ételek minőségéhez és ízéhez.

 


Rendelje házhoz a kerti sütögetés élményét, ne legyen kiváltság a kiváló pecsenyesült, grill halak és szárnyasok és zöldségek akár hétköznap sem. Készítse el a nyár legfinomabb fogásait a saját kertjében, családja és barátai körében, élvezze a kerti grillezés hangulatát akár már napokon belül! A kerti gázgrillek többsége raktárkészleten van szakáruházunkban, így rendkívül rövid szállítási idő alatt házhoz visszük választott gáz grilljét.

Amennyiben kérdése van, melyik gázgrill lenne megfelelő az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek a megfelelő gáz termék kiválasztásában. 30.000 Ft feletti érték esetén akár áruhitel lehetőségét is biztosítjuk, pontos információkról érdeklődjön a vevőszolgálatnál.

Ne feledje: a PrimaNet szakáruház SuperShop kártya elfogadó hely, itt beválthatja pontjait, illetve vásárlásával SuperShop pontokat is gyűjthet.

Ne maradjon le folyamatos akcióinkról sem. Kísérje figyelemmel a kerti gázgrill, illetve gázgrill árakat és leárazásokat, kerti grill eszközeink időszakosan akciós vagy kedvezményes áron is kaphatók, vagy extra SuperShop Pontokat is kaphat vásárláskor.

Kellemes kerti főzőcskézést - sütögetést kívánunk barátok, rokonok, ismerősök körében!

Több szöveg
38 termék

A Gáz-Grill PB-gáz üzemű álló grillező készüléke egyégős. A gyors és biztonságos piezoelektromos gyújtással...

119.390 Ft
119.390 Ft

A Gáz-Grill földgáz üzemű álló grillező készüléke egyégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos...

127.890 Ft
127.890 Ft

A Gáz-Grill földgáz üzemű álló grillező készüléke kétégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos gyújtással és termoelektromos égésbiztosítóval. A rostélyrácsa krómozott. A zsírfelfogó...

190.390 Ft
190.390 Ft

A Gáz-Grill földgáz üzemű álló, kombinált grillező - pecsenyesütő készüléke kétégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos gyújtással és termoelektromos égésbiztosítóval. A rostélyrácsa...

221.290 Ft
221.290 Ft

A Gáz-Grill PB-gáz üzemű álló grillező készüléke kétégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos...

167.690 Ft
167.690 Ft

A Gáz-Grill PB-gáz üzemű álló, kombinált grillező - pecsenyesütő készüléke kétégős kivitelű. A gyors és...

198.190 Ft
198.190 Ft

A Gáz-Grill földgáz üzemű álló grillező készüléke háromégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos gyújtással és termoelektromos égésbiztosítóval. A rostélyrácsa krómozott. A zsírfelfogó...

228.690 Ft
228.690 Ft

A Gáz-Grill PB-gáz üzemű álló grillező készüléke háromégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos...

191.790 Ft
191.790 Ft

A Gáz-Grill földgáz üzemű asztali grillező készüléke egyégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos...

102.290 Ft
102.290 Ft

A Gáz-Grill PB-gáz üzemű asztali grillező készüléke egyégős kivitelű. Gyors és biztonságos piezoelektromos gyújtással...

93.890 Ft
93.890 Ft

A Gáz-Grill földgáz üzemű asztali grillező készüléke kétégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos gyújtással és termoelektromos égésbiztosítóval. A rostélyrácsa krómozott. A...

161.990 Ft
161.990 Ft

A Gáz-Grill földgáz üzemű asztali, kombinált grillező - pecsenyesütő készüléke kétégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos gyújtással és termoelektromos égésbiztosítóval. A...

192.390 Ft
192.390 Ft

A Gáz-Grill PB-gáz üzemű asztali grillező készüléke kétégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos...

139.190 Ft
139.190 Ft

A BGT-2GP kétégős asztali kombigrill készülék, PB-gáz üzemű készüléke kétégős kivitelű. A gyors és...

169.290 Ft
169.290 Ft

A Gáz-Grill PB-gáz üzemű asztali pecsenyesütő készüléke kétégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos...

149.890 Ft
149.890 Ft

A Gáz-Grill földgáz üzemű asztali grillező készüléke háromégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos gyújtással és termoelektromos égésbiztosítóval. A rostélyrácsa krómozott. A...

200.290 Ft
200.290 Ft

A Gáz-Grill PB-gáz üzemű asztali grillező készüléke háromégős kivitelű. A gyors és biztonságos piezoelektromos...

163.390 Ft
163.390 Ft

A Barbecook Kaduva Black kerti gázgrill "Turbo Heating" rendszerrel készült, így 20%-kal kevesebb a gázfogyasztása, mint a többi fajta...

125.991 Ft
139.990 Ft
125.991 Ft

A Barbecook gázgrill Spring 200 egyesíti a modern vonalvezetést a legújabb technológiákkal. Kiemelkedő minőség és könnyű...

80.991 Ft
89.990 Ft
80.991 Ft

​ A Barbecook Vanilla kerti gázgrill "Turbo Heating" rendszerrel készült, így 20%-kal kevesebb a gázfogyasztása, mint a többi fajta...

134.991 Ft
149.990 Ft
134.991 Ft

Cozze Plancha 600 gázgrill, rostlap 2 égős Méret: (m x sz x h) 33 x 61,5 x 66 cm Égők száma: 2 Teljesítmény: 5 kW Piezo gyújtás Grill...

109.990 Ft
109.990 Ft

Kétégős Kombinált Gázgrill - Virslimelegítő Piezo gyújtóval, tömlőcsővel és szabályzóval Termoelektromos...

69.990 Ft
69.990 Ft

A Grill Chef lávaköves gázgrill kocsik (12375) az optimális sütési hőmérséklet beállításához, alumíniumozott...

59.590 Ft
59.590 Ft

Landmann Caliano 2.0 pizzakemence + gázgrill (11530) PIZZÁHOZ és GRILLÉTELEKHEZ egyaránt: Gázgrillkocsi 2 rozsdamentes, fokozatmentesen...

119.890 Ft
119.890 Ft
Oldal tetejére
Kerti Grill - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz