Gereblyék, lombseprők

Minőségi gereblyék és lombseprűk széles választékban szakáruházunkban! Ebben a kategóriában többféle gereblye és lombseprű található többféle méretben és kivitelben, az alábbiakban segítséget is adunk ezek használatához, mikor mit érdemes választani. Nézzen szét és válogasson igényei szerint gereblye, lombseprű kínálatunkból.

Kerti munkák során nagyon gyakran kell gereblye után nyúlnunk, ősszel és tavasszal a levélhullás és takarítás idején pedig gereblye helyett ideális eszköz a lombseprű. Mindkét eszköz sokszor kerül elő egy közepes kertben is, emiatt nem mindegy, mennyire áll kézre, milyen könnyű vagy nehéz vele dolgozni. A lombseprű vagy más néven lomb gereblye és ahagyományos gereblye két kertészeti eszköz, amelyeket a levelek, a fű és egyéb hulladék eltakarítására használnak.

  

 A lombseprű egy hosszú nyelű eszköz, amelynek alsó végén általában merev sörték vagy pengék találhatók. A lombseprűt általában száraz levelek, gallyak, kis ágak, papírszemetek és más apró hulladékok összegyűjtésére használják. A lomb gereblye gyakran szilárd műanyagból, fémből és/vagy fából készül, és könnyen kezelhetőek. Az előnye, hogy könnyű és egyszerű használni, és hatékonyan takarítható vele az udvar, a kert és más zöld területek. A lombseprű általában hosszú nyéllel és több sor sörtével rendelkezik, amelyek lehetnek műanyag vagy természetes anyagból, például sövényből vagy kókuszrostból készült sörték.

A lombseprű használata egyszerű:

 1. Hajlítsa meg a derekát, és fogja meg a lombseprű nyelét mindkét kézzel.

 2. Húzza a lombseprűt a talaj felé és haladjon előre, hogy a sörték összegyűjtsék a hulladékot.

 3. Lassan mozogjon előre a területen, húzva a lombseprűt és összegyűjtve a hulladékot a seprű sörtéivel.

 4. Ha a lombseprű megtelik, ürítse ki a hulladékot a kerti zsákokba vagy hulladékgyűjtőbe.

Fontos megjegyezni, hogy a lombseprűt sima felületeken, például járdákon, utakon vagy kertes utakon használják. Vigyázzon, hogy ne karcolja meg a felületeket, és ügyeljen a biztonságra, hogy ne csússzon el vagy sérüljön meg a munka közben.

A lomb gereblye használata hatékony módja a kerti hulladék összegyűjtésének, és segít a kert tiszta és rendezett tartásában.

 

A gereblye egy hasonló eszköz, de több ág vagy fog található rajta, amelyek fából, műanyagból vagy fémlemezből készülhetnek. A gereblyét szintén száraz fű, száraz levelek és kis ágak összegyűjtésére használják. Az előnye, hogy könnyű vele összegyűjteni a hulladékot, és a fogai között általában nagyobb mennyiségű anyag fér el, mint a lombseprűnél.

gereblyék közötti különbség az anyaghasználatban, a fogak méretében és elrendezésében, valamint a fej formájában rejlik. Fontos azonosítani a felhasználási célt és a kert igényeit, hogy megfelelő típusú gereblyét válasszunk. A gereblyék különböző típusai:

 1. Három- vagy négyfogú gereblye: Ez a leggyakrabban használt típus, amelynek a fogai általában fém vagy műanyag anyagból készülnek. Használható a fű, a levelek és a száraz talaj összegyűjtésére és összekaparására.

 2. Széles fejű gereblye: Ez a típus nagyobb felületet lefed a széles fejével, így hatékonyabban gyűjti össze a leveleket, a füvet vagy más szerves anyagokat.

 3. Kerti szegélygereblye: Ez a vékonyabb és kisebb méretű gereblye alkalmas a kerti ágyások, szegélyek és nehezen elérhető helyek tisztítására.

 4. Gyepszellőztető gereblye: A gyepszellőztető gereblye különleges fogakkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a gyep kiszedését, levegőztetését és a vízelvezetés javítását.

 5. Kesztyűgereblye: Ez egy kis méretű gereblye, amelynek fogai gumikesztyűként vannak kialakítva. Kiválóan használható kis területek, konténerek vagy cserépültetvények számára.

A gyepszellőztető gereblye olyan eszköz, amely segít eltávolítani a fűgyökerek alatti felgyülemlett szennyeződést, hogy a gyep egészségesebb és erősebb legyen. A gyepszellőztető gereblye általában hosszú, szúrós fogakkal rendelkezik, amelyek behatolnak a talajba, és a felületet enyhén fellazítják. Ezáltal a levegő, a víz és a tápanyagok jobban átjuthatnak a gyepgyökerekhez. A gyepszellőztető gereblye előnye, hogy javítja a gyep állapotát, növeli a gyökérnövekedést, és segít elkerülni a gyep betegségeit. A gyepszellőztető gépek segítségével még könnyebb ezt a munkát elvégezni, mint kéziszerszámmal, nézzen körbe a Gyepszellőztetők kategóriánkban is. 

Kínálatunkban különböző gereblyéket talál felhasználási területtől függően: klasszikus fém begyűjtő gereblyéket, műanyag gereblyéket és fa begyűjtő gereblyéket is, melyek ideálisak a széna, szalma vagy az udvaron felgyülemlett hulladék vagy gaz, száraz fű eltakarítására. A gereblyéket nyéllel vagy nyél nélkül is megtalálja, hiszen ha van otthon nyél, akkor nem kell nyeles szerszámot vásárolni.

Lombseprűk közül is rengeteg típust és fajtát találhat, klasszikus kerti fém lombseprűk és műanyag lombseprűk, állítható vagy fix kivitelben. Egyszerűtől az egészen profi kivitelig itt széles kínálatból válogathat!

 

A gereblye vagy lomb gereblye rendszeres karbantartása és tisztítása segít megőrizni azok hatékonyságát és élettartamát. Itt van néhány tipp a megfelelő karbantartáshoz és tisztításhoz:

 1. Távolítsa el a lerakódásokat: Használat előtt és után távolítsa el a gereblye vagy lombseprű sörtéiből a lerakódott leveleket, füvet vagy egyéb szennyeződéseket. Ezt könnyen megteheti kézzel vagy egy kefével. Ügyeljen arra, hogy alaposan tisztítsa meg mind a sörtéket, mind a fejet.

 2. Száraz tisztítás: Ha a gereblye vagy lombseprű csak enyhe szennyeződést tartalmaz, törölje át egy száraz ronggyal vagy kefével. Ez segít eltávolítani a porfelhalmozódást és frissíti a sörték állapotát.

 3. Nedves tisztítás: Ha a gereblye vagy lombseprű erősebben szennyezett, nedves tisztítást is alkalmazhat. Készítsen meleg szappanos vizet, és merítse bele a fejet vagy a sörtéket. Hagyja ázni néhány percig, majd alaposan öblítse le. Ügyeljen arra, hogy ne hagyjon nedves eszközt hosszabb ideig, hogy elkerülje a rozsdásodást vagy penészképződést.

 4. Száradás és tárolás: Miután megtisztította a gereblyét vagy lombseprűt, hagyja megszáradni a levegőn. Ügyeljen arra, hogy teljesen megszáradjon, mielőtt tárolásra kerül. A megfelelő száradás elősegíti az eszköz hosszabb élettartamát és megakadályozza a nedvesség okozta károkat.

 5. Rendszeres ellenőrzés: Időnként ellenőrizze a gereblye vagy lombseprű állapotát. Ellenőrizze a sörték integritását, és ha talál valamilyen károsodást vagy törést, gondoskodjon a szükséges javításról vagy cseréről.

A rendszeres karbantartás és tisztítás segít megőrizni a gereblyék és lombseprűk hatékonyságát, és biztosítja, hogy hosszú távon hatékonyan működjenek. Ne felejtse el rendszeresen gondoskodni ezekről az eszközökről, hogy mindig készen álljanak a kertészkedéshez és a tisztításhoz.


További hasznos tudnivalók a rendeléshez:

Az gereblyék többsége raktárkészleten van szakáruházunkban, így rendkívül rövid szállítási idő alatt célba juttatjuk a választott terméket.

Amennyiben kérdése van, melyik gereblye lenne megfelelő az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek megfelelő termék kiválasztásában. 30.000 Ft feletti érték esetén akár áruhitel lehetőségét is biztosítjuk, pontos információkról érdeklődjön a vevőszolgálatnál.

Ne feledje: a PrimaNet szakáruház SuperShop kártya elfogadó hely, itt beválthatja pontjait, illetve vásárlásával SuperShop pontokat is gyűjthet.

Ne maradjon le folyamatos akcióinkról sem. Kísérje figyelemmel a lombseprű árakat és leárazásokat, termékeink időszakosan akciós vagy kedvezményes áron is kaphatók, vagy extra SuperShop Pontokat is kaphat vásárláskor.

Kellemes kertészkedést kívánunk!

Több szöveg
131 termék

Begyűjtő gereblye 40 cm

2.790 Ft
2.790 Ft

Begyűjtő gereblye 60 cm

3.890 Ft
3.890 Ft

Begyűjtő gereblye 60 cm, nyelezett (10147)

4.790 Ft
4.790 Ft

Begyűjtő gereblye 80 cm

4.590 Ft
4.590 Ft

Begyűjtő gereblye 80 cm, nyelezett (10137)

5.890 Ft
5.890 Ft

Begyűjtő gereblye , 40 cm, nyelezett (10135)

3.890 Ft
3.890 Ft

A Begyűjtő gereblye , műanyag 19 foggal ellátott. Kiválóan alkalmas kertek, talaj megmunkálására és karbantartására. A széles...

520 Ft
520 Ft

Bradas De Luxe 5 fogú gereblye (1502943 - KT-Y6004) DE LUXE kerti gereblye. Kiváló minőségű acélból. Ergonomikus és puha fogással. A talaj...

1.290 Ft
1.290 Ft

Bradas De Luxe 9 fogú kaparóka (1502945 - KT-Y6006) "DE LUXE" kerti gereblye. Kiváló minőségű acélból készült, ergonomikus...

1.290 Ft
1.290 Ft

Bradas QUICK FIT lombseprű , 22 fogú (KT-CX22B) Munkaszélesség: 50 cm.

2.690 Ft
2.690 Ft

Bradas QUICK FIT lombseprű , 24 fogú (KT-CX24B) Munkaszélesség: 60 cm

3.390 Ft
3.390 Ft

Bradas QUICK FIT lombseprű , 27 fogú (KT-CX27W) Munkaszélesség: 60 cm

2.690 Ft
2.690 Ft

Bradas lombseprű 55cm, 23 fogú + nyél (150570 - KT-CX23H) KT-CX23H Lombsöprű 23 fog, lakkozott fa fogantyúval. Kiváló minőségű műanyagokból. A...

2.090 Ft
2.090 Ft

Az Erősített lemez gereblye 8 foggal ellátott. Kiválóan alkalmas talaj megmunkálására és karbantartására, nehezen...

1.290 Ft
1.290 Ft

Extol lombseprű fej (nyél nélkül); műanyag: PP, 59cm széles

1.890 Ft
1.890 Ft

Fa begyűjtő gereblye . A gereblye ideális széna, szalma, trágya, udvaron felgyülemlett hulladék, valamint gaz, falevél, száraz fű...

7.890 Ft
7.890 Ft

Fiskars Inspiration talajlazító, égkék (F137133)

1.490 Ft
1.490 Ft

A Fiskars Premium talajlazító rozsdamentes, edzett acél ból készült, így könnyedén és biztonságosan végezheti el a...

5.290 Ft
5.290 Ft

​A Fiskars Solid Light lombseprű extra széles fejjel ellátott, így lehetővé teszi a nagy terület gyors összegereblyézését. A nyél...

12.090 Ft
12.090 Ft

A Fiskars Solid gereblye 1540 mm hosszú és 358 mm széles, így gyorsan és könnyen végezheti el a munkát Ön is. Az edzett alumínium...

9.490 Ft
9.490 Ft

​ A Fiskars lombseprű fej a Solid termékcsaládba tartozik. A széles fejű, strapabíró lombseprű nagy területek rendezéséhez alkalmas. A...

4.390 Ft
4.390 Ft

​ A Fiskars lombseprű a Solid termékcsaládba tartozik. A széles fej ű, strapabíró lombseprű nagy területek rendezéséhez alkalmas. Mivel...

8.890 Ft
8.890 Ft

​A Fiskars Solid univerzális gereblye 1670 mm hosszú és 410 mm széles, így gyorsan és könnyen végezheti el a munkát Ön is. Az...

10.190 Ft
10.190 Ft

​ A Fiskars Solid általános gereblye 12 speciális ergonomikus formájú foggal van ellátva, ami segítségével gyorsan és...

5.490 Ft
5.490 Ft
Oldal tetejére
Kerti kéziszerszámok - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz