Faszén grill

Minőségi faszén grill és grillsütők széles választéka várja a grillezés szerelmeseit szakáruházunkban. Számos fajtából, színből és márkából válogathat, többek között asztali faszenes grillek, faszenes grillhordók, faszenes grillkocsik, hordozható faszén grillek széles kínálatából.

A faszén grill az egyik legrégebbi és legnépszerűbb grilltípus, amely széntüzeléssel működik. A faszén grill előnye az, hogy magas hőmérsékletet ér el, ami lehetővé teszi az ételek gyorsabb sütését és a jellegzetes faszén íz elérését. A faszenes grill típusai közé tartoznak a hagyományos kettle grill, a kamado grill, a hordó grill és a kompakt grill.

A hagyományos kettle grill egy gömb alakú grill, amelyet általában fém háló borít. A kamado grill egy kerámia grill, amely magas hőmérsékletet tart és lehetővé teszi a sütés mellett a füstölést is. A hordó grill hosszú, félhengeres formájú, amely lehetővé teszi a nagyobb ételek sütését is. A kompakt grill pedig kisebb méretű grill, amely könnyen hordozható és kisebb helyen is elfér.

  

A faszenes grillek előnyei

 1. Íz és aroma: A faszén grill készült ételek különleges füstös ízzel és aromával rendelkeznek, amit a forró faszén és a füst ad a húsoknak és zöldségeknek.

 2. Magas hőmérséklet: A faszén grill lehetővé teszi a nagyobb hőmérséklet elérését, ami ideális a steakek sütéséhez és a húsok kívül ropogós, belül pedig omlós állapotának eléréséhez.

 3. Sokoldalúság: A faszén grill sokoldalúan használható, mivel lehetőséget nyújt a közvetlen grillezésre, közvetett grillezésre, illetve az ételek füstölésére is.

 4. Könnyű hordozhatóság: A faszén grill általában könnyű és hordozható, így könnyedén szállítható piknikekhez, kempingezésekhez vagy más helyszínekre.

 5. Gazdaságos: A faszenes grill használata általában gazdaságosabb lehet más típusú grillezőkhöz képest, mivel a faszén olcsóbb és könnyen beszerezhető.

 6. Élmény: A faszenes grill használata egyedi élményt nyújt, hiszen a tűz és a faszén látványa, a grillezés hangulata és a friss levegőn való sütés mind hozzájárulnak a grillezés élményéhez.

Fontos megjegyezni, hogy a faszén grill használata némi gyakorlatot és figyelmet igényel a tűz kezelése és a hőmérséklet szabályozása terén. Az előnyök mellett tehát fontos az óvatosság és a biztonsági szabályok betartása.

 

A faszén grill működése

A faszén grill alapvetően egy sütőberendezés, amely faszénnel működik. A működése a következő lépésekből áll:

 1. Faszén előkészítése: Először szükség van a faszén előkészítésére. Ehhez helyezzük el a faszént a grillezőrács alatt lévő hamuzóedényben vagy hamuzórétegen. A faszén mennyiségét és elrendezésétől függően befolyásolhatjuk a grillezés hőmérsékletét és időtartamát.

 2. Gyújtás: Az előkészített faszént meg kell gyújtani. Ezt általában gyújtófolyadékkal, gyújtókockával vagy elektromos gyújtóval tehetjük meg. Fontos, hogy a gyújtóeszközök használata során kövessük az utasításokat és tartsunk be biztonsági előírásokat.

 3. Hőszabályozás: Amikor a faszén meggyulladt és begyújtott, szükség van a hőszabályozásra. Ehhez a grillezőrács magasságát és a légáramlást kell szabályozni. A grillezőrács magasságának változtatásával távolabb vagy közelebb kerülhetünk a faszénhez, így befolyásolhatjuk a hőmérsékletet. Az alsó és felső légnyílások szabályozásával pedig szabályozhatjuk a levegőáramlást és ezzel a hőmérsékletet.

 4. Grillezés: Amikor a faszenes grill megfelelő hőmérsékletre felmelegedett, a grillezendő ételeket a grillezőrácsra helyezzük. A grillezés időtartama és a forgatás gyakorisága az ételek típusától és vastagságától függ. Fontos, hogy figyeljünk az ételek sütésére, hogy megfelelően átsüljenek, de ne égjenek meg.

 5. Készítés és tisztítás: Miután elkészültünk a grillezéssel, a grillt le kell venni a tűzről és hűlni kell hagyni. A hamut és a hamuzóréteget ki kell üríteni, majd a grillezőrácsot és a grilltisztító eszközökkel alaposan meg kell tisztítani a következő használat előtt.

Fontos, hogy a faszén grill használatakor mindig tartsuk be a tűzbiztonsági előírásokat és a gyártó utasításait. Ügyeljünk arra, hogy a tűz mindig felügyelet mel

 

Faszenes grillek használata

A hőmérséklet beállítása a faszén grillben kicsit kihívást jelenthet, mivel a faszén égése és hőleadása nehezebben szabályozható, mint például egy gázgrill esetében. Az alábbiakban néhány módszert találsz a hőmérséklet beállítására:

 1. Faszén mennyiségének szabályozása: A hőmérséklet szabályozásának egyik módja a faszén mennyiségének szabályozása. Ha magasabb hőmérsékletre van szükség, több faszént helyezz a grillbe. Ha alacsonyabb hőmérsékletre van szükség, kevesebb faszént használj.

 2. Szellőzőnyílások szabályozása: A faszén grill általában rendelkezik szellőzőnyílásokkal, amelyek segítségével szabályozni lehet a levegő áramlását és így a hőmérsékletet. A nagyobb levegőáramlás magasabb hőt eredményez, míg a korlátozottabb levegőáramlás alacsonyabb hőt eredményez. Állítsd be a szellőzőnyílásokat a kívánt hőmérséklet eléréséhez.

 3. Faszén helyezése és elrendezése: A faszén helyes elrendezése is segíthet a hőmérséklet szabályozásában. Például, ha magasabb hőmérsékletre van szükség, helyezz több faszént közvetlenül egymás mellé. Ha alacsonyabb hőmérsékletre van szükség, hagyj kisebb üres területeket a faszén között.

Fontos megjegyezni, hogy a faszén grillnél a hőmérséklet szabályozása tapasztalatot igényelhet. Az idő és a gyakorlat segít megtalálni az ideális beállításokat a kívánt hőmérséklet eléréséhez. Ajánlott kezdetben kisebb mennyiségű étellel és idővel fokozatosan próbálkozni a hőmérséklet beállításával és a grillezéssel.

 

Kiegészítő eszközök faszenes grillekhez

faszén grill használatakor számos grill eszköz és kiegészítő hasznos lehet a könnyebb és hatékonyabb grillezés érdekében. Néhány közülük:

 1. Grilltárcsa vagy grillrács: Ezek a tartozékok a grillfelszínt képezik, ahol az ételeket elhelyezheted. Választhatsz rozsdamentes acél vagy öntöttvas grillrácsot, amelyek kiváló hőelosztást és nyomásokat biztosítanak az ételeknek.

 2. Hőmérő: A hőmérő segít ellenőrizni a grill hőmérsékletét, így pontosan tudod, hogy mikor érte el a kívánt hőfokot a grill és mikor kell befejezni a sütést.

 3. Fogók: Fontos, hogy biztonságosan tudj kezelni a forró grilltárcsát vagy grillrácsot. Ezért használj hőálló fogókat vagy kesztyűket, hogy elkerüld a leégést.

 4. Szerszámok: Grillezés közben számos különféle szerszám hasznos lehet, például spatula, fogó, kefe a rács tisztításához, és egy fogó vagy villával való forgatáshoz.

 5. Grillező eszközkészlet: Praktikus egy komplett grillező eszközkészlet beszerzése, amelyben megtalálhatók a szükséges szerszámok és eszközök a faszén grill használathoz.

 6. Grillfa vagy faszén: A grillezéshez szükséged lesz minőségi grillfára vagy faszénre, amelyek biztosítják a megfelelő hőt és a karakteres ízt az ételeknek.

 7. Alátét vagy asztali állvány: Az asztalon vagy más felületen történő grillezéshez hasznos lehet egy alátét vagy asztali állvány, amely megvédi a felületet a forró grilltól és könnyebbé teszi a munkát.

 8. Grillező könyvek vagy receptek: Ha szeretsz új recepteket kipróbálni vagy továbbfejleszteni a grillezési képességeidet, akkor érdemes beszerezni néhány grillezéshez szóló szakácskönyvet vagy receptet.

Ezek csak néhány példa a hasznos kiegészítőkre és eszközökre, de a választék rendkívül széles lehet a faszén grillhez. A konkrét kiegészítők kiválasztásakor vedd figyelembe a saját igényeidet, a grillezési stílusodat és a személyes preferenciáidat.

 

Faszén típusok

Grillezéshez általában két fő típusú faszént használnak:

 1. Keményfa faszén: Ez a grill faszén keményfából készül, például tölgy, gyümölcsfa vagy keményfa fűrészporból vagy fahasábokból. A keményfa faszén hosszabb égést és magasabb hőmérsékletet biztosít, ami ideális a húsok, sültek vagy steakek grillezéséhez. Emellett intenzív és jellegzetes faszénfüstöt adhat az ételeknek.

 2. Lágyfa faszén: Ez a faszén lágyfából készül, például nyárfa, égerfa vagy fenyőfa fűrészporból vagy fahasábokból. A lágyfa faszén gyorsabban ég el és alacsonyabb hőmérsékletet biztosít. Ez ideális lehet a könnyebben grillezhető ételek, például zöldségek vagy halak grillezéséhez.

Mindig fontos, hogy minőségi faszént válasszunk, amely nem tartalmaz vegyi adalékokat vagy kötőanyagokat. A faszén minősége jelentős hatással lehet a grillezés eredményére és az ételek ízére. Emellett fontos figyelni a faszén mennyiségére és elrendezésére a grillben annak érdekében, hogy megfelelő hőmérsékletet és egyenletes grillezést érjünk el.

 

Faszén grill vásárlási szempontok

 1. Méret: A grill mérete fontos szempont lehet, mert attól függően, hogy milyen méretű grillt választ, akár nagyobb vagy kisebb ételek sütésére lesz lehetőség.

 2. Anyagok: A grill tartóssága és a hőtartó képessége az anyagoktól függ. A kamado grill általában kerámiából készül, amely magas hőmérsékletre is képes, míg a hagyományos kettle grill és a hordó grill általában fémekből készülnek.

 3. Funkciók: Gondoljon arra, hogy milyen funkciókat szeretne a grillen, például sütést, füstölést vagy grillezést. A kamado grill például lehetővé teszi a füstölést is.

 4. Kiegészítők: A kiegészítők hasznosak lehetnek a grill használata során. Például a különböző típusú grillrostok és az égőkészletek lehetővé teszik az étel különböző módokon történő elkészítését.

 5. Ár: Az ár a vásárlásnál fontos tényező. Határozza meg a költségvetését, és válasszon olyan grillt, amely megfelelő ár-érték aránnyal rendelkezik. A faszén grillek általában olcsóbbak, mint a gázos vagy elektromos grillek, de a különböző típusok és méretek eltérő árakat kínálhatnak.Rendelje házhoz a kerti sütögetés élményét, ne legyen kiváltság a kiváló pecsenyesült, grill halak és szárnyasok és zöldségek akár hétköznap sem. Készítse el a nyár legfinomabb fogásait a saját kertjében, családja és barátai körében, élvezze a kerti grillezés hangulatát akár már napokon belül! A faszén grillek többsége raktárkészleten van szakáruházunkban, így rendkívül rövid szállítási idő alatt házhoz visszük választott faszenes grill sütőjét.

Amennyiben kérdése van, melyik faszén grillsütő lenne megfelelő az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek a megfelelő termék kiválasztásában. 30.000 Ft feletti érték esetén akár áruhitel lehetőségét is biztosítjuk, pontos információkról érdeklődjön a vevőszolgálatnál.

Ne feledje: a PrimaNet szakáruház SuperShop kártya elfogadó hely, itt beválthatja pontjait, illetve vásárlásával SuperShop pontokat is gyűjthet.

Ne maradjon le folyamatos akcióinkról sem. Kísérje figyelemmel az faszenes grill árakat és leárazásokat, kerti grill eszközeink időszakosan akciós vagy kedvezményes áron is kaphatók, vagy extra SuperShop Pontokat is kaphat vásárláskor.

Kellemes kerti főzőcskézést - sütögetést kívánunk barátok, rokonok, ismerősök körében!

Több szöveg
36 termék

Barbecook Adam 50 Top faszenes grill . Elegáns megjelenésű készülék, mely remekül mutat udvarán, teraszán. 110 cm magas , grillezés felületének átmérője 47,5 cm. Kosara, fedele, csöve zománcozott,...

84.591 Ft
93.990 Ft
84.591 Ft

Barbecook Loewy 45 faszenes grill . Elegáns megjelenésű készülék, mely remekül mutat udvarán, teraszán. 96 cm magas, grillezés...

36.891 Ft
40.990 Ft
36.891 Ft

Barbecook Loewy 50 SST faszenes grill . Elegáns megjelenésű készülék, mely remekül mutat udvarán, teraszán. 99 cm magas, grillezés felületének átmérője 47,5 cm. Tála, csöve, alapja, szélvédője...

60.291 Ft
66.990 Ft
60.291 Ft

Barbecook Loewy 50 faszenes grill . Elegáns megjelenésű készülék, mely remekül mutat udvarán, teraszán. 99 cm magas, grillezés felületének átmérője 47,5 cm. Tála, csöve, alapja, szélvédője...

49.491 Ft
54.990 Ft
49.491 Ft

Barbecook Loewy 55 SST faszenes grill . Elegáns megjelenésű készülék, mely remekül mutat udvarán, teraszán. 100 cm magas, grillezés felülete 56 x 34 cm. Tála, csöve, alapja, szélvédője...

65.691 Ft
72.990 Ft
65.691 Ft

Barbecook Loewy 55 faszenes grill . Elegáns megjelenésű készülék, mely remekül mutat udvarán, teraszán. 100 cm magas, grillezés felülete 56 x 34 cm. Tála, csöve, alapja, szélvédője zománcozott. A...

55.791 Ft
61.990 Ft
55.791 Ft

A Barbecook Joya asztali fekete grillkészüléke különösen kényelmes, kompakt, biztonságos és könnyen tisztítható. Piros...

26.991 Ft
29.990 Ft
26.991 Ft

Nagyszerű élmények télen-nyáron a Barbecook Joya asztali grillkészülékével . Próbálja ki és meglátja, hogy nemcsak...

26.991 Ft
29.990 Ft
26.991 Ft

Barbecook faszenes grill Basic Largo Green . Stabil kialakítású, öntöttvas grill. Főzőfelületének átmérője 37,5 cm. QuickStart begyújtással hozható működésbe, nincs szükség begyújtó folyadékra...

35.991 Ft
39.990 Ft
35.991 Ft

Barbecook faszenes grill Basic Largo White . Stabil kialakítású, öntöttvas grill. Főzőfelületének átmérője 37,5 cm. QuickStart begyújtással hozható működésbe, nincs szükség begyújtó folyadékra...

35.991 Ft
39.990 Ft
35.991 Ft

Barbecook faszenes grill Billy . A külső tál festett acélból készült, rácsa krómozott. Sütési felületének átmérője 29,7 cm. A láng erőssége szabályozható. A grill 56 cm magas, szélessége és hossza...

25.461 Ft
28.290 Ft
25.461 Ft

Barbecook faszenes grill Edson Red . Multifunkciós hordó, mely egy party grill és asztal is egyben. Rozsdamentes acél, krómozott, zománcozott, porfestett...

62.991 Ft
69.990 Ft
62.991 Ft

Grill Chef Comfort Basic faszenes grillkocsi (11529) Öntöttvas grill Modulus grillráccsal. Tulajdonságok: A grillfelület 53 cm x 42 cm nagy méretű....

69.990 Ft
69.990 Ft

A Grill Chef Party faszenes grillkocsi , piros (0511) 6 személyes számára nyújt ideális grillezési lehetőséget. A fedele és a tűztere hőálló zománcozott fényezésű a jobb hőállóság érdekében. A...

20.790 Ft
20.790 Ft

Grill Chef comfort basic grillkocsi + huzat (11528) Öntöttvas grillrács kivehető középső résszel Grillfelület 41,5 x 52 cm Állítható...

68.990 Ft
68.990 Ft

A Grill Chef faszenes grillhordó (0630) ideális megoldás lehet az Ön kertjébe, kisebb összejövetelek esetén. A Grill Chef hordó része lemezből, a grilltál és rács öntöttvasból készült, fa...

17.790 Ft
17.790 Ft

A Grill Chef faszenes grillkocsi (0566) ideális megoldás lehet az Ön kertjébe, kisebb összejövetelek esetén. A tűztere zománcozott a jobb...

15.890 Ft
15.890 Ft

Grill Chef faszenes grillkocsi 152 X 55 cm (11518) Ez a Grill Chef mobilszén-grill-kocsi lenyűgözi széles körű tulajdonságaival: a nagyvonalú...

126.890 Ft
126.890 Ft

A Grill Chef faszenes gömbgrill (11339) ideális megoldás lehet az Ön kertjébe, kisebb összejövetelek esetén. A tűztere zománcozott a jobb hőállóság érdekében, illetve a zománcozott réteg minimális...

16.790 Ft
16.790 Ft

A Grill Chef faszenes gömbgrill 47 cm (0423) 6 személy számára nyújt ideális grillezési lehetőséget. A fedele és a tűztere zománcozott a jobb hőállóság érdekében. A grillrács krómozott, valamint a...

20.190 Ft
20.190 Ft

A Grill Chef faszenes körgrill (0660) ideális megoldás lehet az Ön kertjébe, kisebb összejövetelek esetén. A tűztere zománcozott a jobb hőállóság érdekében, illetve a zománcozott réteg minimális...

10.790 Ft
10.790 Ft

Home faszenes gömbgrill , fedéllel (GR02) faszénnel, faszénbrikettel használható zománcozott, könnyen tisztítható,...

16.690 Ft
16.690 Ft

Home faszenes gömbgrill , fedéllel (GR03) faszénnel, faszénbrikettel használható zománcozott, könnyen tisztítható,...

43.190 Ft
43.190 Ft

Kamado Grill Miniplus 14" (14872) A Kamado grill különleges grillezési élményt nyújt a kerámia grillek több ezer éves...

78.990 Ft
78.990 Ft
Oldal tetejére
Kerti Grill - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz