Létrák

Minőségi létrák széles választékban szakáruházunkban! Ebben a kategóriában többféle létra találhatók különböző kivitelben. Kizárólag megbízható márkák termékeit forgalmazzuk. Válogasson igényei szerint létra kínálatunkból.

A létra egy olyan eszköz vagy szerkezet, amelyet általában arra használnak, hogy emberek vagy tárgyak egy magasabb vagy nehezen hozzáférhető helyre jussanak például izzócsere, falfestés vagy ablaktisztítás során. Két hosszú, párhuzamos oldalelem és köztük lépcsőfokok vagy fokok formájában elrendezett keresztrudak alkotják. A létra használatának alapvető célja az, hogy áthidalja a magasságkülönbségeket és megkönnyítse a mozgást egyik szinttől a másikra. Például, ha valaki festeni, javítani vagy karbantartani szeretne valamit otthonában, és nem éri el a magas helyeket, egy létra segíthet elérni ezeket a területeket. Emellett a létra széles körben használt eszköz a különböző iparágakban és tevékenységekben. A tűzoltók használhatják a magas épületekhez való hozzáféréshez, a munkások a munkahelyeken történő mozgáshoz, és a kertészek a magasabb növények gondozásához. A létra kialakítása és anyaga változhat az adott alkalmazástól függően, de az alapelv ugyanaz marad. Képes lehetővé tenni a felhasználó számára, hogy elérjen egy magasabb területet vagy áthidalja a távolságokat, ahol az egyébként nem lenne elérhető. Az egyszerű, mégis hatékony tervezés miatt a létra évszázadok óta az emberiség egyik alapvető eszköze.

 

Létra típusok

Alumínium létra

Az alumínium létra vagy röviden alu létra népszerűségének oka a különböző tulajdonságok kombinációjában rejlik, amelyek a legtöbb felhasználás számára előnyösé teszik. Az alumínium egy könnyű fém, tehát az alumínium létrák könnyen hordozhatók és mozgathatók. Ez lehetővé teszi, hogy egy személy is könnyedén mozgathassa a létrát, ami kényelmes otthoni és munkahelyi használatot biztosít. Az alumínium ellenáll a rozsdának és a korróziónak, ami azt jelenti, hogy hosszú időn keresztül képes megőrizni a strukturális integritását még nedves vagy párás körülmények között is. Az alu létra esetében ez a tulajdonság különösen hasznos kültéri használat esetén, ahol az időjárási elemek károsíthatják más anyagokból készült létrákat. Ezenkívül az aluminium létrák gyakran olcsóbbak, mint a fából vagy más fémekből készült létrák, de még mindig kellően erősek és stabilak ahhoz, hogy a legtöbb felhasználáshoz elegendő támogatást nyújtsanak. Az alumínium keménysége és rugalmassága továbbá lehetővé teszi a létra különféle formáinak és méreteinek kialakítását, hogy megfeleljen a különféle igényeknek és alkalmazásoknak. Összességében az alulétra olyan sokoldalú és költséghatékony megoldás, amely számos helyzetre alkalmas, és ez magyarázza népszerűségét a mindennapi felhasználók és a szakemberek körében egyaránt.

Az alulétra egyik speciális típusa a barkácslétra. Ezek általában könnyű alumíniumból készülnek, rövidebbek és könnyebb súlyúak, mint az ipari létrák. A barkácslétra kisebb otthoni projektekhez használható, de nagyobb építkezésekhez vagy magasabb feladatokhoz nem ajánlott. A barkácslétrák általában nem túl magasak, általában 1,5-2 méter magasak, de léteznek hosszabb verziók is. A létra felső része általában egy állvány része is lehet, amelyen eszközöket lehet tárolni.

Az alumínium létra árak több befolyásoló tényező alapján is alakulhatnak, érdemes ezeket mérlegelni, mielőtt vásárlásra kerülne sor. Az alumínium létra ára elsősorban a mérettől függ. Egy kisebb, egyszerűbb létra általában olcsóbb lesz, míg a nagyobb vagy bonyolultabb szerkezetű létrák többe kerülnek. Az anyag minősége is befolyásolja az árat. Az alumínium létrák nagy része viszonylag olcsó, de ha kiváló minőségű alumíniumból vagy speciális bevonatokkal készül, az ár növekedhet. A gyártó márka és a modell szintén hatással lehet az alumínium létra árak alakulására. Néhány ismert márka és speciális tervezésű létra drágább lehet, mivel gyakran magasabb minőségű anyagokat és kidolgozást kínálnak. A létra kialakítása és funkciói is befolyásolják az árat. Például egy többfunkciós létra, amely több pozícióba állítható, vagy speciális biztonsági jellemzőkkel rendelkezik, többe kerülhet. A szezonális promóciók vagy különleges ajánlatok is befolyásolhatják a létra árakat.

 

Teleszkópos létra

A teleszkópos létra egy olyan eszköz, amelynek népszerűsége annak különleges jellemzőiben és sokoldalúságában rejlik. Ez a létra típus a nevében is megjelenő teleszkópos szerkezettel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a létrát különböző magasságokra állítsa be. Emiatt kiválóan alkalmas különféle feladatokra, például ablaktisztításra, festésre, polcok felrakására vagy bármilyen magasban végzett munkára. A teleszkópos létra népszerűségének egyik kulcsa a tárolás és szállítás kényelme. Mivel a létra kibővíthető és összecsukható, ez minimalizálja a tárolási helyet, és könnyen elfér a szekrényben, a garázsban vagy akár a gépkocsi csomagtartójában is. Ez kivételesen hasznos a kis lakásokban élők vagy a mobil szakemberek számára, akik gyakran szükségeltetik a létrát. Továbbá, a teleszkópos létra gyakran könnyebb súlyú és hordozhatóbb, mint a hagyományos létrák, így egyszerűen mozgatható egyik helyről a másikra. Ezenkívül sok teleszkópos létra kialakítása magában foglalja a biztonsági zárakat és egyéb stabilitási jellemzőket, amelyek biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé. Összefoglalva, a teleszkópos létra olyan sokoldalú eszköz, amely a változtatható magasság, a könnyű tárolás és a hordozhatóság kombinációjával vált népszerűvé. Azok számára, akik különféle magasságokban dolgoznak, vagy korlátozott tárolóhelyük van, a teleszkópos létra kiváló választás lehet.

 

Fellépő létra

A fellépő létra egy olyan létra típus, amely alacsonyabb, néhány fokból áll, és általában egy felső platformmal rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy biztonságosan álljon és dolgozzon egy magasabban elhelyezkedő területen. A fellépő létra kiváló olyan feladatokra, ahol nincs szükség túl magasra való mászásra, de mégis egy kis emelésre van szükség. A tipikus használati esetek közé tartozik a polcokról való elérés, a festés, az ablaktisztítás vagy egyéb otthoni és ipari feladatok, ahol az alacsony magasság elérése szükséges. Az előnyök tekintetében a fellépő létra stabilitást és biztonságot kínál. A szélesebb fokok és a platform lehetővé teszik, hogy a felhasználó stabilan álljon és dolgozzon, növelve a munkavégzés pontosságát és csökkentve a balesetek kockázatát. Sok fellépő létrán van egy kis tálcája vagy tartója is, ahol az eszközöket és a szükséges anyagokat el lehet helyezni, ezáltal még kényelmesebbé téve a munkát. Továbbá, a fellépő létra általában könnyebb és hordozhatóbb a nagyobb létráknál, így egyszerűen mozgatható és tárolható. Ez különösen hasznos azok számára, akik csak alkalmanként vagy különböző helyeken használják a létrát.

 

Fa létra

A fa létra egy hagyományos eszköz, amelyet számos különböző helyzetben és környezetben használnak. A fa létrák széles körű használatának és előnyeinek megértése érdekében érdemes figyelembe venni annak anyagát és kialakítását. A falétra legjellemzőbb előnye a természetes esztétika és a környezetbarát jelleg. Sok ember számára a fa természetes megjelenése vonzóbb lehet a fém vagy műanyag alternatíváknál, különösen azokban a helyzetekben, ahol a létra látható helyen marad, például egy boltban vagy otthoni dekorációként. A fa létra továbbá nem vezeti az elektromosságot, így ideális választás lehet elektromos munkákhoz, ahol az elektromos vezetőképesség problémát jelenthet. Ebben az esetben a fa létra biztonsági előnyöket nyújt a fém létrákkal szemben. A fa létrák gyakran robosztusak és stabilak is, különösen ha jól karbantartják és a fa magas minőségű. A fa szilárdsága és merevsége biztonságos alapot nyújt a felhasználónak, miközben a fa természetes rugalmassága is hozzájárulhat a kényelemhez. A fa létrák karbantartása és kezelése más létráknál bonyolultabb lehet, mivel a fa idővel repedhet vagy rohadhat, ha nem kezelik megfelelően. Azonban, ha jól karbantartják, egy fa létra hosszú élettartamot és megbízható szolgáltatást nyújthat.

 

Összecsukható létra

Az összecsukható létra egy nagyon sokoldalú eszköz, amelynek tervezése lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy összecsukja a létrát, amikor nem használja, így helyet takarít meg és könnyen szállítható. Az összecsukható létra előnyeit vizsgálva az egyik legfontosabb jellemző a hordozhatóság. A létra összecsukhatósága lehetővé teszi, hogy a létrát könnyen el lehessen tárolni vagy szállítani egyik helyről a másikra. Ez különösen hasznos lehet olyan szakemberek számára, akiknek a munkájuk során különböző helyszíneken kell dolgozniuk, vagy az otthoni felhasználók számára, akiknek korlátozott a tárolóhelyük. Ezenkívül az összecsukható létra gyakran úgy van kialakítva, hogy több különböző magasságban és szögben állítható be. Ez azt jelenti, hogy az összecsukható létra a legkülönfélébb feladatokhoz igazítható, a kertészkedéstől az otthoni javításokig és a professzionális építkezési munkákig. Ez a sokoldalúság és rugalmasság tovább növeli az összecsukható létra hasznosságát. Az összecsukható létra ugyanakkor általában könnyű, mivel gyakran alumíniumból vagy más könnyű anyagokból készül, így még egyszerűbb a szállítás és a kezelés. A könnyű súly és az összecsukhatóság kombinációja gyakran azt is lehetővé teszi, hogy egy személy kezelje a létrát, növelve annak használhatóságát. Az összecsukható létra stabilitása és biztonsága természetesen alapvető fontosságú, és a legtöbb modern összecsukható létra úgy van tervezve, hogy megfeleljen a vonatkozó biztonsági előírásoknak. Az összecsukható létra minőségi kialakítása növeli a munka biztonságát és hatékonyságát.

 

Háztartási létra

A háztartási létra egy olyan létra, amelyet kifejezetten a háztartási felhasználásra terveztek. Ez a létra tipikusan könnyebb és kompaktabb, mint a professzionális létrák, és általában kisebb magasságig terjed. Az előnyeit tekintve, a háztartási létra ideális eszköz sok kisebb otthoni feladathoz. Az ilyen típusú létrák gyakran összecsukhatók, így könnyen tárolhatók a szekrényben vagy a garázsban, amikor nincs rájuk szükség. A háztartási létrák könnyű hordozhatósága azt is jelenti, hogy egy személy is könnyen mozgathatja őket a ház körül. A háztartási létrák rendszerint úgy vannak kialakítva, hogy a hétköznapi otthoni felhasználó számára könnyen kezelhetők legyenek. Ez a felhasználóbarát tervezés magában foglalhat olyan tulajdonságokat, mint a csúszásgátló lépések és az ergonomikus markolatok, amelyek a használat során további stabilitást és kényelmet biztosítanak. A háztartási létra egy másik előnye az ár. Általában kevésbé költségesek, mint a professzionális létrák, mivel a tervezésük és a gyártásuk során használt anyagok nem feltétlenül olyan erősek és tartósak, mint amilyeneket a professzionális létrákban találhatunk. Emiatt azonban nem olyan ideálisak a nagy terhelésű vagy ipari felhasználásra. Összességében a háztartási létra a mindennapi otthoni felhasználásra tervezett eszköz, amely a könnyű hordozhatóság, a tárolhatóság, a felhasználóbarát tervezés és a költséghatékonyság kombinációját kínálja. Ez egy nélkülözhetetlen eszköz sok háztartásban, amely lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy elvégezzék a magasabb helyeken végzendő feladatokat, például az ablakok tisztítását, a függönyök felakasztását vagy a polcok elérését anélkül, hogy szakemberhez kellene fordulniuk.

 

Biztonsági tanácsok létrák használatakor

A létrák használatakor fontos, hogy megtegye a szükséges biztonsági óvintézkedéseket. Győződjön meg róla, hogy a létra stabil és vízszintes felületen áll, és gondoskodjon arról, hogy a létra a falhoz vagy más szilárd szerkezethez legyen rögzítve. A létrára mászáskor mindig használja a három érintkezési pontot, és soha ne álljon a létra két felső lépcsőfokára. Fontos továbbá, hogy megfelelő biztonsági felszerelést viseljen, például kesztyűt, védőszemüveget és védősisakot.


Az létrák jó része raktárkészleten van szakáruházunkban, így rendkívül rövid szállítási idő alatt célba juttatjuk a választott terméket.


Amennyiben kérdése van, melyik létra lenne megfelelő az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek megfelelő termék kiválasztásában. 30.000 Ft feletti érték esetén akár áruhitel lehetőségét is biztosítjuk, pontos információkról érdeklődjön a vevőszolgálatnál. A termékek jótállási ideje a termékoldalon találhatók.

Ne feledje: a PrimaNet szakáruház SuperShop kártya elfogadó hely, itt beválthatja pontjait, illetve vásárlásával SuperShop pontokat is gyűjthet.

Ne maradjon le folyamatos leárazásainkról sem. Kísérje figyelemmel a létra árakat és akciókat, termékeink időszakosan kedvezményes áron is kaphatók, vagy extra SuperShop Pontokat is kaphat vásárláskor.Több szöveg
132 termék

Biztonsági fellépő 3 fokos acél

15.290 Ft
15.290 Ft

Csuklós létra 4x3 fok

41.690 Ft
41.690 Ft

Elkop erősített alumínium létra , 3 fokos (JHR_403) terhelhetőség: 150 kg munkamagasság: 2565 mm mm magasság (zárt állapotban): 1272 mm...

14.790 Ft
14.790 Ft

Elkop erősített alumínium létra , 4 fokos (JHR_404) terhelhetőség: 150 kg munkamagasság: 2780 mm mm magasság (zárt állapotban): 1502 mm...

15.990 Ft
15.990 Ft

Elkop erősített alumínium létra , 5 fokos (JHR_405) terhelhetőség: 150 kg munkamagasság: 2995 mm magasság (zárt állapotban): 1732 mm...

19.190 Ft
19.190 Ft

Elkop erősített alumínium létra , 6 fokos (JHR_506) terhelhetőség: 150 kg munkamagasság: 3210 mm mm magasság (zárt állapotban): 1962 mm...

24.290 Ft
24.290 Ft

Elkop erősített alumínium létra , 7 fokos (JHR_507) terhelhetőség: 150 kg munkamagasság: 2780 mm mm magasság (zárt állapotban): 2192 mm...

27.290 Ft
27.290 Ft

Elkop erősített alumínium létra , 8 fokos (JHR_508) terhelhetőség: 150 kg munkamagasság: 3640 mm magasság (zárt állapotban): 2422 mm...

30.190 Ft
30.190 Ft

Extol Premium teleszkópos létra , max/min magasság3.8m/0.96m, ALU (8849006) max. hosszúság kihúzott állapotban: 3,8 m hosszúság...

120.700 Ft
120.700 Ft

Extol Premium összecsukható szerelőállás (8849040) . Alumíniumból és acélból készült. További jellemzői: méretek szétnyitott állapotban 106×41,5×51cm, összecsukott állapotban: 81,5×41×14cm...

33.810 Ft
33.810 Ft

Extol Prémium 3 lépcsős, összecsukható létra (8849031) , maximális terhelhetősége 150 kg. - szétnyitott állapotban...

32.190 Ft
32.190 Ft

A Fa létra , erősített kivitelben készült a magas biztonság érdekében. A festőlétra 4 fokkal ellátott. Az utolsó fok 1400 mm...

24.490 Ft
24.490 Ft

Fa létra, erősített 5 fokos (13627) kivitelben készült a magas biztonság érdekében. Az erősített létrák abban...

28.590 Ft
28.590 Ft

Fa létra, erősített 6 fokos (13628) kivitelben készült a magas biztonság érdekében. Az erősített létrák abban...

31.090 Ft
31.090 Ft

Fa létra, erősített 7 fokos (13629) kivitelben készült a magas biztonság érdekében. Az erősített létrák abban...

34.290 Ft
34.290 Ft

Fa létra, erősített 8 fokos (13630) kivitelben készült a magas biztonság érdekében. Az erősített létrák abban...

38.990 Ft
38.990 Ft

Anyag :Acél Maximális terhelhetőség (kg) :150 kg Fellépő magassága (cm) :27 cm Saját tömeg (kg) :2,1 kg Fokok száma :1...

9.590 Ft
9.590 Ft

Anyag :Acél Maximális terhelhetőség (kg) :150 kg Fellépő magassága (cm) :41,5 cm Saját tömeg (kg) :3,7 kg Fokok száma :2...

15.290 Ft
15.290 Ft

Anyag :Fa Maximális terhelhetőség (kg) :150 kg Saját tömeg (kg) :8 kg Fokok száma :4 Kitolható/variálható :Nem Kétágú :Igen Támasztható :Nem Szélesség felül (cm) :37 cm Szélesség alul (cm) :54 cm...

24.190 Ft
24.190 Ft

Anyag :Fa Maximális terhelhetőség (kg) :150 kg Saját tömeg (kg) :9 kg Fokok száma :5 Kitolható/variálható :Nem Kétágú :Igen Támasztható :Nem Szélesség felül (cm) :37 cm Szélesség alul (cm) :58 cm...

27.590 Ft
27.590 Ft

​Az Elkop összecsukható létra csúszásmentes, műanyag stabilizátor talpakkal ellátott. Korrózióálló alumíniumból készült. A létrafokok 370 mm szélesek, valamint 240 mm távolságra helyezkednek el...

13.790 Ft
13.790 Ft

Az Elkop h áztartási alumínium létra 4 fokos. Maximális terhelhetősége 120 kg . A legalsó és egyben legszélesebb létrafok 400 mm-es, míg a legfelső 270 mm széles. A létra magassága csukott...

15.990 Ft
15.990 Ft

​Az Elkop összecsukható létra csúszásmentes, műanyag stabilizátor talpakkal ellátott. Korrózióálló...

17.990 Ft
17.990 Ft

Háztartási alu létra 6 fokos (10356) (A) Szállítási hossz (mm): 1943 (B) Szélesség (mm): 479 (C) Legfelső fok magassága (mm): 1210...

22.690 Ft
22.690 Ft
Oldal tetejére
Otthon-ház - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz