Mustfokoló 0-25°C között mér. Az eszközt, a must cukortartalmának megállapítására használhatja. Csak az erjedésmentes, tiszta mustban mér pontos értéket. Töltse egy mérőedénybe, műanyag hengerbe, ami lehetőleg kb. fél literes űrtartalmú. Fontos, hogy a mustfokoló, ne érjen hozzá az edény falához. 20°C-on egyezik a valódi és látszólagos mustfok. Az ettől melegebb musthoz 2°C 0,1 mustfokot hozzá kell adni, a hidegebből viszont, 2°C 0,1 mustfokot ki kell vonni. A kapott érték megmutatja, hogy hány dkg cukor található, 1 kg mustban.
Szeszfokoló hőmérővel, 20-96°C között mér . Az eszköz, az alkoholtartalmú folyadékok alkoholtartalmának mérésére használható. Használatakor be kell állítani a mérni kívánt folyadék hőmérsékletét...
Cefrefokoló 20-0°C között mér . Az eszköz ideális a különféle gyümölcscefrék cukorfokának mérésére. Öntse a híg cefrelevet egy mérőedénybe, majd tegye bele a cefrefokolót. A cukorfok értékét...
Borfokoló 0-20°C között mér . Az eszköz, a szőlőborok alkoholtartalmának mérésére használható. Használatakor be kell állítani a mérni kívánt folyadék hőmérsékletét 20°C-ra, majd töltse egy...