Cefrefokoló 20-0°C között mér. Az eszköz ideális a különféle gyümölcscefrék cukorfokának mérésére. Öntse a híg cefrelevet egy mérőedénybe, majd tegye bele a cefrefokolót. A cukorfok értékét százalékban mutatja meg a cefrefokoló, így megállapíthatja a cefre erjedésének szintjét, az alkohol kihozatalt.
Abban az esetben, ha a kapott eredmény 5%, illetve ez alatti értéket mutat, a cefrénk kész, és főzhető állapotban van. Ha az érték 5% fölötti, nem érdemes megvárnia, hogy lejjebb menjen, mert ebben az esetben már káros folyamatok is végbemennek a cefrében, amik ronthatják a minőséget.
Így is ismerheti: cukorfokoló.
Szeszfokoló hőmérővel, 0-100°C között mér . Az eszköz, az alkoholtartalmú folyadékok alkoholtartalmának mérésére használható. Használatakor be kell állítani a mérni kívánt folyadék hőmérsékletét...
Kotyogó műanyag, iker. Az eszköz segítségével kiengedheti az erjesztő edényből a felgyülemlett, felesleges széndioxidot, anélkül, hogy a levegőt beengedné. Helyezze az edénybe a kotyogót szár...
Gyümölcsaprító szár , melyet pisztolyfúróba csatlakoztathat, és annak segítségével használhatja. Acélból készült.