Azonosító: 04210

Barbecook házi füstölő kemence, füstölőhordó XL

74.990 Ft
749
pont gyűjthető

Supershop kártya használata
db
749
pont gyűjthető

Supershop kártya használata

A Barbecook XL festett acél füstölőhordó használata, lehetőséget nyújt egy újfajta ételkészítési technika kipróbálására. A füstölés az egyik legegészségesebb készítési módja az ételeknek, mert nincs szükség hozzáadott zsiradékokra. Legyen az vörös hús, hal-, baromfi-, rák-, ​​zöldség-, vagy akár sajtok, elvileg minden, ami grillezhető, füstöléssel is elkészíthető. További előny jelent, hogy a füstölt étel megtartja a méretét. ​A Barbecook XL füstölőhordóval lehet meleg és hideg füstölést alkalmazni. A meleg füstölésnél a faszén begyújtása és a füstölőforgács ráhelyezése után, a zománcozott folyadéktartó edénybe különböző fűszerkeverékeket, fűszernövényeket, aromás italokat lehet tölteni, melyeknek zamata átjárja a rácson lévő vagy az erős fémhorgokon lógó nyersanyagokat. A felfüggesztési rendszer segítségével pl. a nagyobb húsok is elkészíthetők. A meleg füstölésnél kb. 50 - 80 °C-on történik az ételek előállítása, ami a fedélen lévő beépített hőmérőn kísérhető figyelemmel. Az alumínium ajtókon keresztül ellenőrizhető a faszén állapota, valamint a füstölés folyamata. Az optimális teljesítmény elérésének érdekében a Barbecook XL füstölőhordó alján és a fedélén is szabályozható levegőnyílások találhatók. 
A hideg füstölési eljárás 4 - 7 órán keresztül is tarthat. Ez a módszer a legelőnyösebben akkor végrehajtható, ha a külső hőmérséklet kevesebb, mint 25 °C. 
A Barbecook füstölőhordóba ekkor a füstforgács tartót helyezzük bele, feltöltve az ízlés szerinti , apróbb szemű füstölőforgáccsal. Gyújtsuk be egy kis mécses segítségével: a mécsest helyezzük a füstölő forgács tartó erre a célra kialakított részébe. Fontos! Kb. 5 perc elteltével vegyük ki a mécsest, mivel előfordulhat, hogy oldalról is átizzítja a forgácsot, így az két helyről kezd el izzani. A hidegen füstöléshez tegyük az ételeket a füstölő rácsra; a füstölő tartót sose tegyük az étel alá, mivel így az étel alsó fele intenzívebb füstölést kap, és nem lesz egyenletes az ízhatás. A helyes elhelyezés az oldalt mellé (lásd a képen) történő elrendezés, mivel így a füstös íz körbejárja a hordót és egyenletesen éri hidegen füstölendő ételek mind a két felét. Harmonikusabb, zamatosabb ízt kapunk, ha így füstölünk. A füstforgácstartó nem tartozik a csomagba, külön megvásárolható. A hideg füstölés menetét ajánlott óránként ellenőrizni a fedél felemelésével, ez lehetővé teszi a friss oxigén bejutását, amely ösztönzi a füstölést. Az így elkészült ételek hosszabb ideig eltarthatók.
A Barbecook XL füstölőhordó ezen kívül, kiválóan használható hagyományos grillezésre (direkt grillezés), azaz közvetlenül a hőforrás feletti sütésre valamint indirekt grillezésre is amikor lezárt tető alatt sülnek a húsok. 
A Barbecook XL füstölőhordó szállítását elősegíti két nagyméretű fogantyúja. A készülék egyszerűen és könnyen tisztítható. Hobbi grillezőknek és profi grillezőknek egyaránt ajánljuk. A Barbecook grilleket és tartozékokat kiemelkedő minőség és könnyű használhatóság jellemzi. Nézze meg a Barbecook XL füstölőhordó termékről készült videót, kattintson a kis képre!

A Barbecook füstölőhordót így is ismerheti: házi füstölő, füstölő kemence, melegen füstölő, hidegen füstölő, szmóker.

Próbálja ki Ön is bátran a Barbecook házi füstölő kemencét és készítsen meleg füstöléssel vagy hideg füstöléssel ínycsíklandó füstölt sonkát, füstölt kolbászt, füstölt halat, füstölt sajtot!

A Barbecook házi füstölő kemence, füstölőhordó XL ára megtalálható a kiszállítás felett.

Több szöveg

Méretek

  • Átmérő: 520 mm
  • Magasság: 1050 mm

Műszaki adatok

  • Űrtartalom: 223 l
  • Főzőfelület: Ø 480 mm
  • Súly (kg.): 13

Funkciók

  • Javasolt felhasználás: Háztartás
  • Elhelyezés: Szabadonálló

Tartozékok

  • Tartozékok: 2 db zománcozott tál, 1 db faszéntartó rostély, 2 db krómozott fogantyús grillrács, 4 db fémhorog, hálós grillkosár

Üzemmódok

Barbecook

A Barbecook® grillkészülékeket és eszközöket a belga Saey Home & Garden cég gyártja, mely 1907-ben alakult mint acélkereskedő cég és 1985 óta gyárt grillkészülékeket. A tapasztalatoknak és a folyamatos fejlesztésnek, innovációknak köszönhetően a Barbecook® grillekkel igazán gondtalan és kényelmes egy kerti parti. Felhasználóbarát megoldások sora segíti teljesebbé tenni a grill élményt. Legyen szó akár gázgrillekről, vagy faszenes grillekről, melyek begyújtását a szabadalmaztatott és nagyszerű QuickStart® rendszer segíti. Egyedi termékek kínálatukban a füstölő hordók, amelyek a különleges élményt keresők igényeit elégíti ki. A Barbecook® grilleket és tartozékokat kiemelkedő minőség, könnyű használhatóság, valamint nagyszerű ár - érték arány jellemzi. Hobbi grillezőknek és profi grillezőknek egyaránt ajánljuk - Próbálja ki Ön is, nem fog csalódni! Barbecook = süt róla a szakértelem!

Kapcsolódó termékek

Utoljára megtekintett termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz