Kapálógépek, rotációs kapák

A kapálógép egy olyan gép, amelyet a talaj fellazítására és a gyomok eltávolítására használnak a kertészkedés során. A kapálógépek lehetnek elektromosak, vagy más néven motorosak, benzinesek vagy kézi hajtásúak.

A rotációs kapa egy olyan típusú kapálógép, amelyet a talaj fellazítására és a gyomok eltávolítására használnak a kertészeti munkák során. A rotációs kapa egy forgó tengelyen helyezkedik el, amelyen egy sor, általában két- vagy háromágú kapa van rögzítve. A forgó tengelyt a kapálógép motorja hajtja meg, és az ágakat a talajba dugva a kapa fellazítja a talajt és eltávolítja a gyomnövényeket. A rotációs kapa általában nagyobb kertekben vagy mezőgazdasági területeken használatos, mivel hatékonyabban képes felkapálni a talajt és gyorsabban dolgozik, mint a kézi kapák.

Ha szeretné egyszerűbbé tenni a kertészeti munkákat, akkor egy rotációs kapagép, vagy más néven kapálógép, segítségével sok időt és energiát takaríthat meg. A kapálógépek kategóriájában számos különböző típusú kapálógép található, beleértve a rotációs kapákat, motoros kapákat és elektromos kapákat is.

A rotációs kapa az egyik legnépszerűbb kapálógép típus, amely hatékonyan távolítja el a gyomnövényeket és fellazítja a talajt. A rota kapa különböző méretű és erősségű késekkel rendelkezik, amelyek segítségével könnyedén fel tudja dolgozni a talajt. A rota kapa általában nagyobb kertekben vagy mezőgazdasági területeken használatos.

Az elektromos kapálógépek, mint például az elektromos rotációs kapa, sokkal könnyebbé teszik a kapálást, hiszen nem kell kézzel hajtani a gépet. Az elektromos kapa egyik legnagyobb előnye, hogy csendesebb, mint a motoros kapák, és kevesebb karbantartást igényel. Az elektromos rotációs kapa árak a motoros kapákhoz képest általában alacsonyabbak, ami szintén vonzóvá teszi ezeket a készülékeket.

A benzines vagy motoros kapák általában nagyobb területekhez ajánlottak, mivel erőteljesebbek, mint az elektromos kapák. Az ilyen típusú kapálógépek általában hordozhatóbbak, így könnyebben mozgathatók a kertben. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a kapálógépek általában hangosabbak és nehezebbek, mint az elektromos kapálógépek.

A rotációs kapa árak széles skálán mozognak a különböző típusú és méretű kapálógépek között. Az árak a gép minőségétől, a gyártótól és az adott modell jellemzőitől függnek. Az elektromos kapálógépek általában olcsóbbak, mint a motoros kapálógépek, de természetesen az árak változhatnak a márkától és a kialakítástól függően.

 

Hogyan válasszak rotációs kapát?

A rotációs kapa vagy kapálógép választása során fontos szempontok a felhasználási terület, a terület nagysága, a talaj típusa, a kívánt munkavégzési sebesség, az üzemanyag típusa és az ár. Íme néhány fontos szempont, amelyeket érdemes figyelembe venni a választás során:

 1. Felhasználási terület: Fontos, hogy kiválasszuk a megfelelő típusú kapát az adott felhasználási területre. Vannak olyan kapák, amelyek kifejezetten kertészeti munkákra alkalmasak, míg mások nagyobb mezőgazdasági területekre használhatók.

 2. Terület nagysága: Ha nagyobb területeket kell kapálni, akkor érdemes nagyobb teljesítményű kapát választani, míg kisebb területek esetében elegendő lehet a kisebb teljesítményű kapa.

 3. Talaj típusa: A talaj típusa befolyásolhatja a kapa hatékonyságát. Például keményebb talajok esetében erősebb és nagyobb teljesítményű kapa szükséges.

 4. Munkavégzési sebesség: A rotációs kapa sebessége hatással lehet a munkavégzés hatékonyságára. Azonban fontos, hogy ne csak a sebességre, hanem az átfogó teljesítményre is figyeljünk.

 5. Üzemanyag típusa: A benzines és az elektromos kapák között választhatunk. Az elektromos kapák általában kisebb területek kezelésére alkalmasak, míg a benzines kapák nagyobb területekre használhatók.

 6. Ár: Az ár is fontos szempont lehet a választás során. Fontos, hogy a megfelelő ár-érték arányt válasszuk.

A megfelelő rota kapa kiválasztása segít abban, hogy hatékonyan és eredményesen tudjuk kezelni a kapálási munkákat.

 

Elektromos vagy benzines kapálógépet válasszunk?

Kapálógépek tekintetében többféle típus létezik, amelyek közül a leggyakoribbak a következők:

 • Kézi kapálógép: a talaj felszínén húzzák, vagy tolnak végig, és használatuk igényli a fizikai erőfeszítést.
 • Elektromos kapálógép: elektromos motorral hajtják meg, és általában kisebb kertekben használatosak. 
 • Benzines kapálógép: benzinesmotorral hajtják meg, és általában nagyobb területeken használatosak. A benzines rotációs kapa általában nagyobb méretű és hatékonyabb.

A benzines kapálógépeknek számos előnye van, amelyek közül a legfontosabbak:

 • Nagyobb teljesítmény: A benzines kapálógépek erősebbek és hatékonyabbak, mint az elektromos modellek, így nagyobb felületeken is hatékonyan tudnak dolgozni.
 • Függetlenség az áramforrástól: Mivel nem igényelnek elektromos áramot, a benzines kapálógépek használhatók olyan helyeken, ahol nincs hozzáférés az elektromos hálózathoz.
 • Könnyebb mozgathatóság: A motoros kapálógépek általában kerekesek, így könnyebben mozgathatók a területen.

Az elektromos kapálógépeknek is számos előnye van, amelyek közül a legfontosabbak:

 • Környezetbarát: Az elektromos kapálógépek nem bocsátanak ki káros gázokat, így környezetbarátabbak, mint a benzines kapálógépek.
 • Könnyű karbantartás: Az elektromos kapálógépek karbantartása általában egyszerűbb és olcsóbb, mint a motoros kapálógépeké.
 • Csendesebb működés: Az elektromos kapálógépek általában csendesebbek, mint a benzines kapálógépek, ami különösen előnyös lakóövezetekben.

Amikor a megfelelő kapálógép kiválasztásáról van szó, fontos figyelembe venni a terület méretét és az igényeket. Kisebb kertekben az elektromos kapálógépek megfelelőek lehetnek, míg nagyobb területeken a benzinmotoros kapálógépek hatékonyabbak. Ha fontos a környezetvédelem, és a gépet zárt térben is szeretné használni, akkor az elektromos rotációs kapa lehet a megfelelő. 


További hasznos tudnivalók a rendeléshez:

A kapálógépek többsége raktárkészleten van szakáruházunkban, így rendkívül rövid szállítási idő alatt célba juttatjuk a választott terméket.

Amennyiben kérdése van, melyik kapálógép, rotációs kapa lenne megfelelő az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek megfelelő termék kiválasztásában. 30.000 Ft feletti érték esetén akár áruhitel lehetőségét is biztosítjuk, pontos információkról érdeklődjön a vevőszolgálatnál. A kapálógépek jótállási ideje a termékoldalakon található.

Ne feledje: a PrimaNet szakáruház SuperShop kártya elfogadó hely, itt beválthatja pontjait, illetve vásárlásával SuperShop pontokat is gyűjthet.

Ne maradjon le folyamatos akcióinkról sem. Kísérje figyelemmel a  rotációs kapa árakat és leárazásokat, termékeink időszakosan akciós vagy kedvezményes áron is kaphatók, vagy extra SuperShop Pontokat is kaphat vásárláskor.

Kellemes kertészkedés kívánunk!

Több szöveg
10 termék

Iskra kapálógép HG6OT (IS8000) • Hengerűrtartalom: 139 cm3 • Névleges teljesítmény: 2,5 kW • Szabadjáratú...

120.390 Ft
120.390 Ft

Villager VTB 1400 E elektromos rotációs kapa (46670) A VTB 1400 E könnyű elektromos kultivátor, amely alkalmas a zárt térben történő...

68.390 Ft
68.390 Ft

Villager VTB 4310 V benzinmotoros rotációs kapa (60280) Jellemzők: állítható fogantyú 4 standard rotor Tulajdonságok: Motor típusa: Villager...

139.990 Ft
139.990 Ft

Villager VTB 4811 V benzinmotoros rotációs kapa (60124) Jellemzők: hajtott kerekek 6 standard rotor Tulajdonságok: Motor típusa: Villager VGR 250 H, 212 cm³, 4.1...

216.990 Ft
216.990 Ft

Villager VTB 842 Prime rotációs kapa (57145) Jellemzők: szállítókerekek állítható fogantyú 6 standard rotor 2 tárcsa Motor...

179.890 Ft
179.890 Ft

Villager VTB 852 benzines kapálógép Műszaki adatok: Motor típusa: Villager VGR 250 H Lökettérfogat: 212 cm3 Teljesítmény: 4.1 kW (3600 rpm)...

184.990 Ft
184.990 Ft

Villager fém kerekek 8511 V rotációs kapához (60288) Kiegészítő termék a Villager VTB 8511 V benzinmotoros rotációs kapa (60279) -hoz.

32.290 Ft
32.290 Ft

Villager hátsó támasz VTB 8511 V rotációs kapához (60281) Kiegészítő termék a Villager VTB 8511 V benzinmotoros...

9.990 Ft
9.990 Ft

Villager kétoldalas eke 8511 V rotációs kapához (60282) Kiegészítő termék a Villager VTB 8511 V benzinmotoros rotációs kapa (60279)...

13.790 Ft
13.790 Ft

Villager szóró eke VMM 1919 L multifunkcionális géphez (74855) Kiegészítő termék a Villager VMM 1919 L multifunkcionális gép (74850)...

39.890 Ft
39.890 Ft
Oldal tetejére
Kerti gépek - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz