Hűtőtáskák, hűtőládák

Minőségi hűtőtáskák nagy választékban! Válassz minőségi márkák kiváló termékei közül, és biztosan tökéletes hőmérsékleten tárolhatod az ételeket, italokat, legyen szó hagyományos hűtőtáska vagy például autós hűtőtáska beszerzéséről, de még szivargyújtós hűtőtáska is található a választékunkban. 

A hűtőtáska használatának fő célja az élelmiszerek és italok hűvös állapotban történő tárolása és szállítása. Az emberek gyakran használnak hűtőtáskát, amikor utaznak, piknikeznek, kempingeznek, vagy más olyan tevékenységek során, ahol nincs könnyen elérhető hűtőszekrény vagy hűtő. Célszerű Freezepack  jég akkut is vásárolni a hűtőtáskába, mert a jégakku meghosszabbítja a hűtőtáska hatását. Nyári horgászáshoz, vadászatra, nyaraláshoz, kempinghez bátran ajánljuk hűtőtáskáinkat, hogy elkerüljük az ételek és italok túlmelegedését vagy megromlását.

 

Hűtőtáska típusok

Az elektromos hűtőtáska egy praktikus készülék, amely hasznos lehet utazások, piknikek, kirándulások és más szabadtéri tevékenységek során. Olyan, mint a hagyományos hűtőtáska, csak elektromosan működik, így hosszabb ideig képes tartani az ételek és italok hűtését. Az elektromos hűtőtáska általában egy 12V-os adapterrel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az autó cigarettagyújtójából vagy más, a közelben lévő 12V-os tápegységből működjön. Ezenkívül néhány modell váltóáramú (AC) adapterrel is rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy közvetlenül egy hálózati aljzatból is működtethető legyen. Az elektromos hűtőtáskák előnyei közé tartozik a hűtési képességük hosszú időn át történő fenntartása, mivel az elektromos energia biztosítja a folyamatos hűtést. Ezenkívül képesek lehetnek a hőmérséklet szabályozására, ami a hagyományos hűtőtáskák esetében nem lehetséges. Néhány modellben megtalálható a fűtés funkció is, ami lehetővé teszi, hogy melegen tartsa az ételeket, ha szükséges. Az elektromos hűtőtáska használatakor mindig kövesse a gyártó biztonsági útmutatóját, és tartsa tisztán a hűtőtáskát, hogy megakadályozza az élelmiszer-kontamináció kockázatát.

A szivargyújtós hűtőtáska egy olyan hűtőtáska, amelyet az autóban található szivargyújtó aljzatra csatlakoztatva működtetnek. Ezek a hűtőtáskák hasznosak lehetnek hosszabb utazások, kempingezés, piknik vagy bármilyen szabadtéri tevékenység során, ahol az ételek és italok hűtve tartása szükséges. A szivargyújtós hűtő általában egy 12 voltos adapterrel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az autó szivargyújtó aljzatából működtesse. A szivargyújtós hűtőtáska thermo-elektromos rendszeren működnik, ami áramot alakít hővé , és ezzel képesek tartani az ételek és italok hűtését a táska belsejében. Az előnyei közé tartozik, hogy hosszabb időn át képesek tartani a hűtést, mivel az autó által biztosított áramellátás folyamatos. Ezenkívül néhány modellben a fűtési funkció is megtalálható, ami lehetővé teszi az ételek melegen tartását is, ha szükséges. Fontos, hogy a szivargyújtós hűtőtáskahasználatakor a gyártó által ajánlott biztonsági előírásokat betartsuk, mivel a hűtőtáskák hőt termelhetnek, és megfelelő szellőzést igényelnek a hűtési teljesítmény és a biztonság érdekében. Emellett rendszeres tisztításra és karbantartásra van szükség, hogy a hűtőtáska hosszú ideig tartson.

Végül, az autós hűtőtáska vagy autó hűtőláda egy olyan berendezés, amely hűtőfunkcióval rendelkezik és az autóval való utazás során használható. Ez lehetővé teszi, hogy az utazás alatt az ételek és italok frissek és hidegek maradjanak. A hűtő autóba ugyanazt a kategóriát is jelölheti, mint az elektromos hűtőtáska és a szivargyújtós hűtőtáska.  Az autó hűtőláda is általában 12 voltos szivargyújtó csatlakozóval rendelkezik, amelynek segítségével közvetlenül az autó szivargyújtójából működtethetők. A hűtőfunkciót thermo-elektromos rendszer biztosítja, amely hőt állít elő az elektromos áramból, és így hűti le a láda belsejét. Az autós hűtőtáskák és hűtőládák előnyei közé tartozik a hosszan tartó hűtési képesség, a mobil hűtés lehetősége és a viszonylag nagy tárolókapacitás. Emellett sok modell képes a hőmérséklet szabályozására, és néhány modellben megtalálható a fűtés funkció is, ami lehetővé teszi az ételek melegen tartását, ha szükséges. Az autós hűtőládák használatakor fontos betartani a gyártó biztonsági előírásait, mivel ezek a berendezések hőt termelhetnek és megfelelő szellőzést igényelnek a hűtési teljesítmény és a biztonság érdekében. Emellett a hűtőládát rendszeresen tisztítani és karbantartani kell, hogy hosszú ideig tartson és hatékony maradjon.
 

Mit kell tenni a hűtőtáska használata előtt?

A hűtőtáska hatékony használata érdekében néhány teendő van a használat előtt:

 • Előhűtés: A hűtőtáska hatékonyságának növelése érdekében célszerű előhűteni azt. Ehhez tegyük a hűtőtáskát néhány órára a hűtőszekrénybe, vagy helyezzünk bele előre lehűtött hűtőelemeket. Ez segít elindítani a hideg tárolási folyamatot.
 • Tisztítás: Győződjünk meg róla, hogy a hűtőtáska tiszta és higiénikus állapotban van a használat előtt. Távolítsuk el az esetleges szennyeződéseket vagy maradék élelmiszereket. Használjunk meleg szappanos vizet és tiszta rongyot, hogy megtisztítsuk a táskát. Győződjünk meg arról, hogy alaposan megszáradt, mielőtt újrahasználnánk.
 • Hűtőelemek előkészítése: Ha használunk hűtőelemeket, például jégakkur vagy hűtőbetétet, készítsük elő azokat a használat előtt. Helyezzük őket a fagyasztóba vagy a mélyhűtőbe, hogy megfelelően lehűlhessenek. Ezután tegyük be az előhűtött hűtőelemeket a hűtőtáska megfelelő rekeszébe.
 • Szervezés és elrendezés: Gondoskodjunk arról, hogy az élelmiszerek és italok rendezett módon legyenek elhelyezve a hűtőtáskában. Tartsuk távol a nyers és főzött ételeket egymástól, és ügyeljünk arra, hogy a hűtésre szoruló ételek jól záródó tárolóedényekben vagy zacskókban legyenek.
 • Zárás: A hűtőtáska megfelelő zárása kulcsfontosságú a hőveszteség minimalizálásához. Győződjünk meg róla, hogy a cipzár, a tépőzáras rögzítés vagy a mágneses zár megfelelően záródik, és nincsenek résnyi hézagok, amelyeken keresztül a hő behatolhatna.

Ezek a lépések elősegítik a hűtőtáskák hatékony működését, és biztosítják, hogy az élelmiszerek és italok megfelelően hűvösek maradjanak a tárolás és szállítás során.

 

Milyen típusú ételeket és italokat lehet tárolni a hűtőtáskában?

A hűtőtáskák kiválóan alkalmasak különféle ételek és italok tárolására, különösen akkor, ha hosszabb ideig kell frissen tartani azokat. Íme néhány példa az ételekre és italokra, amelyeket hatékonyan tárolhatunk a hűtőtáskában.

Ételek:

 • Friss gyümölcsök és zöldségek: Például szőlő, szeletelt alma, sárgarépa, salátalevelek.
 • Saláták és hideg köretek: Pl. zöldségsaláta, tészta- vagy rizssaláta, kuszkuszsaláta.
 • Szendvicsek és wraps: Hús- vagy halas szendvicsek, vegetáriánus wrap-ek, sajtos szendvicsek.
 • Melegítés nélkül fogyasztható ételek: Hideg tészták, saláták, piték, szendvicstekercsek.
 • Előkészített ételhordók: Főtt húsok, grillcsirke, sült hal, lasagne, curryk.
 • Tejtermékek: Joghurt, sajt, tejszín, tej.

Italok:

 • Üdítők és üdítőitalok: Hűsítő üdítőitalok, szénsavas italok, ásványvizek.
 • Üdítő teák és limonádék: Házi készítésű jeges teák, frissítő limonádék.
 • Vizek és jeges italok: Ásványvizek, jeges kávék vagy teák, jeges koktélok.
 • Gyümölcslevek és smoothie-k: Frissen facsart gyümölcslevek, egészséges smoothie-k.

Fontos, hogy a tárolandó ételeket és italokat jól záródó edényekben vagy csomagolásban helyezze a hűtőtáska rekeszeibe. Ezzel megakadályozható a kiszivárgás és a szennyeződés. Emellett ügyeljen arra, hogy a hűtőtáskában tárolt ételek és italok ne érintkezzenek nyers élelmiszerekkel, hogy elkerülje a keresztkontaminációt és a fertőzést.

 

Milyen hőmérsékletet kell fenntartani a hűtőtáskában?

A hűtőtáska hőmérsékletének fenntartása fontos ahhoz, hogy az élelmiszerek biztonságosan és frissen maradjanak. Általában az ajánlott hőmérséklet tartomány 0 °C és 4 °C között van. Ebben a tartományban a legtöbb élelmiszer megfelelően hűtve van, ami megakadályozza a baktériumok elszaporodását és az ételek romlását.

A hűtőtáska hőmérsékletének fenntartása érdekében figyeljen a következőkre:

 • Használjon megfelelő mennyiségű és minőségű hűtőelemeket vagy jégakukat a hűtőtáska hidegen tartásához.
 • Ne hagyja hosszú ideig nyitva a hűtőtáska fedelét vagy cipzárját, mert ez hőveszteséghez vezethet.
 • Próbálja minimalizálni a nyitogatást, hogy a hűtőtáska belseje minél kevesebb időt töltsön a külső hőmérsékleten.
 • Ha a hűtőtáska hosszabb ideig lesz kitéve meleg környezetnek, például utazás közben, gondoskodjon arról, hogy elegendő hűtőelemet használjon, és csomagolja az élelmiszereket légmentesen zárható edényekbe.
 

Mi a teendő, ha nem tartja megfelelően a hideget a hűtőtáska?

Ha a hűtőtáska nem tartja megfelelően a hideget, és az élelmiszerek nem maradnak kellően hűvösek, néhány intézkedést tehetünk:

 • Ellenőrizze a hűtőelemeket vagy jégakukat: Győződjön meg arról, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű hűtőelemet vagy jégakut használ a hűtőtáskában. Győződjön meg róla, hogy a hűtőelemek megfelelően le vannak fagyasztva, és helyezze őket a hűtőtáska különböző pontjaira, hogy egyenletesen hűtsék az ételeket.
 • Szigetelés ellenőrzése: Ellenőrizze, hogy a hűtőtáska megfelelően szigetelt-e. Ellenőrizze a cipzárokat, varrásokat és egyéb lehetséges hézagokat, ahol a hideg levegő kiszivároghat vagy a meleg levegő bejuthat. Bizonyosodjon meg arról, hogy a hűtőtáska szorosan záródik.
 • További hűtőelemek használata: Ha a hűtőtáska nem tartja megfelelően a hideget, fontolja meg további hűtőelemek használatát. Ez lehetővé teszi a hűtési kapacitás növelését és az ételek hosszabb ideig történő hűvösen tartását.
 • Korlátozza a hűtőtáska kinyitását: Próbálja minimalizálni a hűtőtáska kinyitásának idejét, hogy a hideg levegő ne szivárogjon ki. Gondosan tervezze meg, hogy milyen gyakran és milyen hosszú ideig nyitja ki a hűtőtáska fedelét.
 • Több jég használata: Ha nem tartja megfelelően a hideget, több jéggel töltheti meg a hűtőtáskát. A jég hosszabb ideig hűti az élelmiszereket, és segít fenntartani a megfelelő hőmérsékletet.

Ha ezek az intézkedések nem javítják a hagyományos, illetve elektromos hűtőtáska vagy autós hűtőtáska hűtési teljesítményét, akkor lehet, hogy időszerű a hűtőtáska cseréje vagy javítása. Függően a probléma súlyosságától, fontolja meg egy új hűtőtáska beszerzését, amely jobban megfelel az igényeinek.

 

Hogyan lehet hatékonyan kihasználni a hűtőtáska kapacitását?

Az alábbi tippek segítenek hatékonyan kihasználni a hűtőtáska kapacitását és maximális helyet biztosítani az élelmiszerek tárolásához:

 • Használjon kompakt, moduláris tárolóedényeket: Válasszon olyan tárolóedényeket, amelyek kis helyet foglalnak el, és egymásba illeszthetők vagy felhalmozhatók. Ez segít optimalizálni a rendelkezésre álló helyet a hűtőtáskában.
 • Helyezze az ételeket laposan vagy függőlegesen: Ahelyett, hogy az ételeket egymásra rakná, helyezze őket laposan vagy függőlegesen a hűtőtáskába. Ez segít kihasználni a térfogatot és megakadályozza az ételek szoros egymásra nyomódását.
 • Rendezze az élelmiszereket kategóriák szerint: Csoportosítsa az élelmiszereket kategóriákba, például húsok, zöldségek, tejtermékek stb. Ez lehetővé teszi, hogy könnyebben áttekinthetően pakolja a hűtőtáskát, és könnyebben megtalálja, amire szüksége van.
 • Használjon hűtőtasakokat vagy zacskókat: Kisebb vagy lazább élelmiszerek, mint például gyümölcsök vagy zöldségek, könnyebben tárolhatók kisebb hűtőtasakokban vagy zacskókban. Ez nemcsak segít különálló kis csomagokat kialakítani, hanem megakadályozza az ételek szétszóródását és összekeveredését is.
 • Töltsön ki minden hézagot: Ügyeljen arra, hogy minden hézagot és üres teret kihasználjon a hűtőtáska belsejében. Ha van szabad hely, akkor töltsön ki kisebb tárgyakkal, például egy kis törülközővel vagy hűtőelemmel. Ez segít minimalizálni a levegő áramlását és megtartani a hideget.

A hűtőtáska választékunk jó része raktárkészleten van szakáruházunkban, így rendkívül rövid szállítási idő alatt célba juttatjuk a választott hűtőtáskát. Rendelje házhoz a kempingezés alapfelszereléseit napokon belül, és élvezze hétvégente vagy nyaraláskor a természet közelségét, miközben a komfortról sem kell teljesen lemondania.

Amennyiben kérdése van, melyik hűtőtáska lenne megfelelő az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek a megfelelő termék kiválasztásában. 30.000 Ft feletti érték esetén akár áruhitel lehetőségét is biztosítjuk, pontos információkról érdeklődjön a vevőszolgálatnál.

Ne feledje: a PrimaNet szakáruház SuperShop kártya elfogadó hely, itt beválthatja pontjait, illetve vásárlásával SuperShop pontokat is gyűjthet.

Ne maradjon le folyamatos akcióinkról sem. Kísérje figyelemmel a hűtőtáska árakat és leárazásokat, kemping eszközeink időszakosan akciós vagy kedvezményes áron is kaphatók, vagy extra SuperShop Pontokat is kaphat vásárláskor.

Kellemes kempingezést, szabad ég alatti kikapcsolódást kívánunk barátok, rokonok, ismerősök körében!

Több szöveg
23 termék

A ​ Campingaz kétkamrás hűtőtáska 20 liter es űrtartalmú, kiválóan szigetelt és modern dizájnvonalat követ. Alsó merev rekesze EVA béléssel ellátott, így meleg és hideg termékek tárolására is...

11.590 Ft
11.590 Ft

Curver passzív hűtőtáska 20L kék/fehér (159567) A hordozható hűtőtáska, mint hasznos eszköz nem csak kempingezéskor alkalmazható, hanem...

8.590 Ft
8.590 Ft

Curver passzív hűtőtáska 32L kék/fehér (159569) A hordozható hűtőtáska, mint hasznos eszköz nem csak kempingezéskor alkalmazható, hanem...

11.490 Ft
11.490 Ft

Hűtőtáska , flamingós (13851) . Helyezzen jégakkut a termékbe, ezáltal hidegen tartja a benne lévő élelmiszert. Polyészter anyagból készült. Űrtartalma 16 liter . A táska 37,5 cm széles, 26 cm...

3.790 Ft
3.790 Ft

MPM mobil hűtő és melegentartó láda 30L (MPM-35-CBM-09YA) A mobil hűtő kapacitása nettó 30 liter . Az autós tápegység (12 V) lehetővé...

35.190 Ft
35.190 Ft

Mobicool hűtőtáska Sail 6 (9600024982). Tartsa frissen uzsonnáját, ebédjét a Sail 6 hűtőtáskával . Cipzáras kivitelű,...

5.090 Ft
5.090 Ft

Mobicool Coca Cola termoelektromos hűtőláda MT48W 48L (9600028747) A Coca-Cola MT48W kényelmes hordozhatóságának köszönhetően nem is lehetne egyszerűbb...

83.690 Ft
83.690 Ft

Mobicool Coca cola fresh 20L hűtőtáska Fresh 20 (9600026631 ) A Coca-Cola Fresh 20-nak köszönhetően nem kell hazarohanni a bevásárlás után, csak...

6.690 Ft
6.690 Ft

Mobicool Coca-Cola hűtőhátizsák CCC 20 (9600008615). Coca-Cola stílusú hátizsák, mely hidegen tartja az ételeket, italokat amire egy kirándulásnál szüksége lehet. Kb. 6 órán keresztül képes...

10.690 Ft
10.690 Ft

Mobicool Coca-cola classic hűtőhátizsák 20L (9600026638) Legyen szó bevásárlásról, kerékpározásról vagy spontán...

10.990 Ft
10.990 Ft

Mobicool Holiday uzsonnás hűtőtáska HOL5 (9600024986). Vigye uzsonnáját a Mobicool puha falú hűtőtáskájában. Praktikus kis méretű, külső rétege 300D anyagú, belseje szivárgásmentes réteggel...

2.690 Ft
2.690 Ft

Mobicool MB25 DC elektromos hűtőtáska 23 l-es (9600024980) Ez a divatos, 23 literes puhafalú hűtőtáska kék-fehér színkombinációban készült. Tisztítása könnyű, vállpántja állítható a kényelmes...

31.890 Ft
31.890 Ft

Mobicool hűtőtáska Sail 14 (9600024983). Tartsa frissen uzsonnáját, ebédjét a Sail 14 hűtőtáskával. Cipzáras, állítható hordszíjú, kék színű praktikus, sportos fazonú hűtőtáska. Magassága 340 mm....

7.990 Ft
7.990 Ft

Mobicool t ermoelektromos hűtődoboz MT08 DC (9600024956). Gyors hűtésről gondoskodik az termoelektromos hűtődoboz . A MT08 típusú hűtődobozt kifejezetten autókhoz tervezték. Fedele könnyen...

36.590 Ft
36.590 Ft

Mobicool termoelektromos hűtődoboz MV 30 AC/DC (9600024970). Gyors hűtésről gondoskodik az elektromos hűtődoboz. Dupla ventilátora biztosítja az egyenletes levegőelosztást. Használhatja autó...

74.890 Ft
74.890 Ft

Mobicool termoelektromos hűtődoboz MT48W AC/DC (9600024965). Gyors hűtésről gondoskodik az elektromos hűtődoboz. Gurulós változatban készül az MT48W elektromos hűtőtáska , így könnyen mozgatható...

76.390 Ft
76.390 Ft

Mobicool termoelektromos hűtőtáska MB32 DC (9600024981). Ideális eszköz kempingezéshez, utazáshoz. Tökéletes szigetelés jellemzi az MB32 DC...

33.290 Ft
33.290 Ft

A papír hatású műanyag hűtőtáska hőtartó belsővel ellátott. Túrázáshoz, sportoláshoz, szabadtéri programokhoz kiváló választás. Hogy az élelmiszerek és az italok minél tovább megőrizzék...

1.190 Ft
1.190 Ft

Hűtőláda 11L (16484) Anyaga: műanyag, poliuretán szigetelés Szín: kék-fehér Mérete: 30x33x24 cm Súlya: 2 kg Tisztítása: Nedves...

8.590 Ft
8.590 Ft

Hűtőláda 20L (16487) Anyaga: műanyag, poliuretán szigetelés Szín: kék-fehér Mérete: 39x31x28 cm Súlya: 2,1 kg Tisztítása:...

9.390 Ft
9.390 Ft

Hűtőláda 30L (16485) Anyaga: műanyag, poliuretán szigetelés Szín: kék-fehér Mérete: 56x31x32 cm Súlya: 3,2 kg Tisztítása:...

12.890 Ft
12.890 Ft

Hűtőláda 32L (16483) Szín: kék-fehér Mérete: 57x35x32 cm Súlya: 3,5 kg Tisztítása: Nedves ronggyal törölje át. Kerülje...

13.590 Ft
13.590 Ft

Perfect Home Papír hatású műanyag hűtőtáska (13852) Anyaga: papír hatású műanyag, hőtartó belsővel Súlya: 226 g...

840 Ft
840 Ft
Oldal tetejére
Kemping - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz