Azonosító: 50555

Deluxe jégmentesítő, befagyásgátló medencéhez 50cm (800119 - 9800921)

2.690 Ft
db

 

Deluxe jégmentesítő, befagyásgátló medencéhez 50cm (800119 - 9800921)

A fix telepítésű medencéket télire nem szabad leengedni, mert a fagy és jég közvetlenül érintkezve a burkolattal komoly károkat okoz. A medencében hagyott víz azonban akár 30 cm vastagon is befagyhat, és a táguló jég nagyon erős nyomást fejt ki a medence falára. Ezt a folyamatot meg kell akadályozni, mert akár szét is feszítheti a medencét.

Kerti tavak esetében a víz leengedése már csak azért sem jöhet szóba, mert többnyire élőlények élnek benne, növények, halak telelnek át a vízben. Azon túl, hogy a tavak vizét nem szabad engedni befagyni, gondoskodni kell a tó falának védelméről is. Ez abban az esetben fontos, ha a tavat kőből, téglából rakva a föld felszíne fölé emelve építettük meg. Ilyen esetben szintén fagytestek alkalmazása javasolt, valamint egy-két befagyásgátlót is el kell helyezni a tóban.

A fagytesteket egymáshoz kapcsolva, átlósan vagy keresztben két irányban kell elhelyezni a víz felszínén. A medence vize így négy részre osztódik, a jég nyomását pedig a fagytestek veszik fel, mentesítve ezzel a medence falát. A medence alakjától függően többféle módon el lehet helyezni a fagytesteket, az a fontos, hogy a nagy felületet több kisebb részre osszuk.

Műszaki adatok

  • Súly (kg.): 0
0
0 értékelés alapján

Lépjen be a termék értékeléséhez!

Önnek ajánljuk

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz