A legegyszerűbb és leggyorsabb eljárás a különféle zúzott gyümölcsök préseléséhez. A zúzott gyümölcsöt víznyomás-energia felhasználásával préselik.
A gyümölcspréselés nem igényel semmilyen fizikai erőfeszítést, és magas léhozamot biztosít.
Préseléskor a ledarált terméssel feltöltjük a perforált palást és a középen elhelyezkedő gumimembrán közötti részt. A tető lezárása után víznyomással történik a préselés, melynek ideje alatt a nyomást egy mérőn lehet figyelni. Ha a nyomás 3,0 bar fölé emelkedik abiztonsági szelep kinyílik és a fölösleges víz a rendszerből kifolyik.
Mivel a darált gyümölcsöt nem felülről éri nagy nyomás, hanem a vízzel töltött membrán oldarról nyomja neki a perforált palástnak rendkívül kíméletes préselésre nyílik lehetőségünk, jó minőségű gyümölcslét és mustot kapunk.
A prés négy guruló lábra van szerelve, ezáltal rendkívül könnyen mozgatható. Perforált, rozsdamentes préskosara van, valamint egy természetes gumiból készült membrán.
Tulajdonságok:
Fa szőlőprés 6L (16397) Szűrőhálóval ellátott kézi szőlőprés (gyümölcsprés) gyümölcsfeldolgozáshoz. Tulajdonságok: Mérete: 270x560mm Nettó tömeg: 6,1 kg Űrtartalom: 6L Anyaga: tölgyfa, acél...