Csizma az asztalon. Furcsa látvány, metaforában megfogalmazva, mégis éppen ez a szakácskönyvünk célja: az olasz csizma tartományaira jellemző ételeket terítékre rakni. A könyv nem egyszerűen receptek gyűjteménye: számos érdekességgel, gasztronómiai-kulturális jellegzetességgel, régiónként eltérő hagyománnyal ismerkedhet meg lapozgatása során az olvasó. Északról dél felé haladva vesszük sorra a húsz olaszországi régiót, s mindenhol teljes menüsorokat kínálva mutatjuk be a helyi konyhát. Elmeséljük, miben különböznek az olasz étkezési szokások a magyartól, mitől oly különleges a pármai sonka vagy a modenai balzsamecet. A klasszikus minestronén, spaghetti alla carbonarán vagy tiramisún kívül számos izgalmas lekvárról, borkülönlegességről, sőt a likőrkészítés fortélyairól is szót ejtünk e míves illusztrációkkal díszített "kulturális szakácskönyvben". A gyűjtemény összeállításánál mind a hozzávalók, mind az ízvilág szempontjából törekedtünk a változatosságra, így bárki megtalálhatja benne a kedvére valót. Ünnepi alkalmakra finom ételsort állíthat össze, vagy a jól megszokott családi ebédet, vacsorát, de akár a reggelit is színesítheti egy-egy Itália ihlette finomsággal. Ráadásul nem kell aggódni az eredeti olasz alapanyagok beszerzésén - a kötetben ugyanis feltüntetjük, hogy a nehezebben vagy drágán beszerezhető hozzávalók mely hazai élelmiszerrel helyettesíthetők. Hogya kerül hát a csizma az asztalra? Forgassa a könyvet, és meglátja!
A második kötetben sok izgalmas halételt kínálunk Önöknek. Számos rég elfelejtett receptet, többféle halászlevet, sütőben és serpenyőben sütött finomságokat gyűjtöttünk egy csokorba. Megtalálják...
A paleolit diéta - nem is igazi „diéta”. Legalábbis ez derül ki Mezei Elmira legújabb szakácskönyvéből, amellyel eloszlatja a paleo elvek szerinti sütéssel-főzéssel kapcsolatos, szokásos...
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a...