Permetezők

Minőségi permetezők széles választékban szakáruházunkban! Ebben a kategóriában többféle háti permetező mellett félháti permetező, illetve kézi permetező találhatók különböző kivitelben, méretben. Kizárólag megbízható márkák termékeit forgalmazzuk. Válogasson igényei szerint permetező kínálatunkból.

A permetezés a növényvédelem egyik módja, amely során növényvédő szereket, növényvédő szert, rovarirtót, gyomirtót permeteznek a növényekre. A permetezők általában tartalmaznak egy tartályt a folyadék tárolására, valamint egy permetezőfejet vagy fúvókát, amely a folyadékot finom permetcseppek formájában permetezi. A permetezés számos problémát megoldhat, mint például kártevők, betegségek, gyomnövények elleni védelem. A permetezés lehet vegyszeres vagy biológiai alapú. A permetezés hatékonysága sok tényezőtől függ, mint például a permetező eszköz minősége, a permetlés időzítése, a környezeti feltételektől is. A permetezés lehet kézi vagy gépi.

permetezők különböző típusokban léteznek, mint például kézi permetező és háti permetező vagy permetező gépek. Az egyes típusoknak megvannak a sajátosságaik és alkalmazási területeik attól függően, hogy milyen célokra és milyen területeken használják őket.

A permetező működése általában a következő lépésekből áll:

 1. A tartály feltöltése: A permetezőt először fel kell tölteni a kívánt folyadékkal. Ez lehet növényvédő szer, rovarirtó, gyomirtó vagy más permetezhető anyag.

 2. Nyomás kialakítása: A permetezőben lévő folyadékhoz nyomást kell kialakítani. Ehhez általában a permetezőben található pumpát kell használni, amely lehet kézi vagy mechanikus. A pumpálás folytán nyomás alakul ki a tartályban, ami segít a permetezés során a folyadék kifúvásában.

 3. Permetezés: Miután a megfelelő nyomás kialakult, a permetezőfej vagy fúvóka segítségével lehetőség van a folyadék permetezésére. A permetezőfej finom permetcseppeket bocsát ki, amelyeket a célterületre vagy növényekre irányíthatunk.

A permetezés időpontját és gyakoriságát több tényező befolyásolja, például a növények típusa, a kártevők vagy betegségek jelenléte, az évszak és a helyi körülmények. Általában az alábbiak szerint lehet megállapítani, mikor és milyen gyakran kell permetezni:

 1. Megelőzés: Megelőző permetezésre van szükség, hogy megelőzzük a kártevők és betegségek kialakulását. Ezt általában a növények növekedési ciklusának kezdetén vagy az adott régióban jellemző károsítók megjelenése előtt kell elvégezni.

 2. Kártevők jelenléte: Ha észlelünk kártevők jelenlétét a növényeken, például levéltetvek, tripszek vagy különböző rovarok, akkor szükség lehet permetezésre. Ebben az esetben fontos az azonnali beavatkozás, hogy megakadályozzuk a kártevők elszaporodását és a növények károsodását.

 3. Betegségek: Ha a növényeken betegség tüneteit észleljük, például gombás vagy bakteriális fertőzést, akkor permetezésre lehet szükség. A betegség típusától függően választhatunk fungicid vagy antibakteriális szerek közül.

 4. Időjárási körülmények: Az időjárási körülmények is befolyásolják a permetezés időpontját. Általában a permetezést száraz, nyugodt időben kell elvégezni, amikor nincs szél vagy eső, hogy a permet jól tapadjon a növényekre.

A permetező használatának gyakorisága attól függ, hogy milyen gyorsan szaporodnak a kártevők vagy terjednek a betegségek. Ez lehet heti, kéthetente vagy havi rendszerességgel történő permetezés. Fontos azonban a készítmény használati útmutatójának betartása, valamint a növények és környezetük alapos megfigyelése a megfelelő permetezési ütemezéshez.

A permetező hatékony és hosszú élettartamú működése érdekében fontos rendszeres karbantartást végezni. A permetező karbantartása magában foglalja az alábbi tevékenységeket:

 1. Tisztítás: Használat után mindig alaposan tisztítsa meg a permetezőt. Ügyeljen arra, hogy a permetezőszer maradványok ne maradjanak a tartályban vagy a permetezőfejen. A permetezőt langyos szappanos vízzel és kefével tisztítsa meg alaposan, majd öblítse le.

 2. Ellenőrzés: Rendszeresen ellenőrizze a permetezőt az esetleges sérülések, elhasználódások vagy meghibásodások szempontjából. Győződjön meg arról, hogy a tömítések, csatlakozók és szelepek megfelelően működnek, és ha szükséges, cserélje ki azokat.

 3. Szivattyú karbantartása: A permetező szivattyúját is rendszeresen ellenőrizze és karbantartsa. Tisztítsa meg a szivattyút a permetezőszer maradványoktól, ellenőrizze a dugattyút és a tömítéseket, és szükség esetén kenje be a megfelelő olajjal.

 4. Raktározás: Ha nem használja a permetezőt hosszabb ideig, fontos megfelelően tárolni. Ürítse ki a tartályt, tisztítsa meg alaposan, és tárolja száraz, hűvös helyen, távol a közvetlen napfénytől és fagyástól.

 5. Karbantartási útmutató: Mindig kövesse a permetező gyártójának általános karbantartási útmutatóját és ajánlásait. Ezek a specifikus utasítások segítenek az eszköz megfelelő működésének és hosszabb élettartamának biztosításában.

Fontos, hogy a permetező karbantartására rendszeresen időt és figyelmet szánjon. Ez segít megelőzni a meghibásodásokat, javítja a permetezés hatékonyságát és hosszú távon megkönnyíti a munkát.

 

Kézi permetező

kézi permetező kisebb méretű és kézzel hordozható permetező eszköz, amelyet általában kisebb felületek permetezésére használnak, például konyhakertek, veteményesek, beltéri növények permetezésére. A kézi permetező általában egy kézi pumpával rendelkezik, amelyet kézzel kell működtetni a nyomás kialakításához. A folyadékot permetezőfejen keresztül juttatja ki finom permetcseppek formájában. 

A kézi permetezőnek számos előnye van, és számos helyzetben hasznos lehet. Néhány előnye és ajánlott felhasználási területek a következők:

 • Könnyű használat: A kézi permetezők könnyűek és könnyen kezelhetők. Kézzel pumpálhatók, hogy nyomást hozzanak létre a permetezéshez, így egyszerűen irányíthatók és vezérelhetők.

 • Hordozhatóság: A kézi permetezők kis méretűek és könnyen hordozhatók. Ideálisak kisebb területeken vagy nehezen megközelíthető helyeken történő permetezéshez, például kerti növények vagy zöldségágyások esetén.

 • Precíz permetezés: A kézi permetezők lehetővé teszik a finom permetcseppek precíz kijuttatását. Ez segít a célzott permetezésben, például növényi betegségek vagy kártevők elleni védekezésnél.

 • Költséghatékony: A kézi permetezők általában kedvező áron elérhetők, és nincs szükség extra áramforrásra vagy üzemanyagra a működtetésükhöz. Ez gazdaságosabbá teszi őket hosszú távon.

A kézi permetezők különösen ajánlottak hobbi kertészeknek, kisebb kertek vagy növényágyások tulajdonosainak, akik kezelhető, könnyen használható és hordozható permetezőt keresnek. Továbbá, ideálisak lehetnek olyan helyzetekben, ahol precíziós permetezésre van szükség, vagy ahol nehéz hozzáférni a permetezni kívánt területekhez.

A kézi permetezők és a háti permetezők csoportjának megvannak a saját előnyei, és az alkalmazás céljától és körülményeitől függően választhatók. Azonban néhány előnye a kézi permetezőknek a háti permetezőkhöz képest a következők:

 • Könnyű és kompakt: A kézi permetezők kisebb méretűek és könnyebbek, így kényelmesebben hordozhatók és kezelhetők. Ideálisak kisebb területeken vagy nehezen megközelíthető helyeken történő permetezéshez.

 • Könnyen kezelhető: A kézi permetezők egyszerű kezelhetőséget biztosítanak. Kézzel pumpálhatók, hogy nyomást hozzanak létre a permetezéshez, így egyszerűen irányíthatók és vezérelhetők.

 • Precíz permetezés: A kézi permetezők lehetővé teszik a finom permetcseppek precíz kijuttatását. Ez segít a célzott permetezésben, például növényi betegségek vagy kártevők elleni védekezésnél.

 • Költséghatékony: A kézi permetezők általában kedvező áron elérhetők, és nincs szükség extra áramforrásra vagy üzemanyagra a működtetésükhöz. Ez gazdaságosabbá teszi őket hosszú távon.

A háti permetező általában nagyobb kapacitású és hátizsák formájában hordozható, ami kényelmesebbé teszi a hosszabb permetezéseket, például nagyobb kertekben vagy mezőgazdasági területeken. A választás attól függ, hogy milyen területet szeretnénk permetezni, milyen gyakran használjuk és milyen kényelmi szintet preferálunk.

 

Háti permetező

A félháti és a háti permetezők között az alapvető különbség az, hogy hogyan viseli a felhasználó a permetezőt a használat során. A félháti permetező esetében a permetező tartálya a felhasználó hátán helyezkedik el, de a permetezőfejet kézzel kell mozgatni a permetezéshez. A háti permetező esetében a tartály és a permetezőfej is a hátizsákba van beépítve, és a permetezőfej általában automatikusan mozog a permetezés során. A félháti permetező általában kisebb és könnyebb, így könnyebb kezelni, és általában olcsóbb is, mint a háti permetező. Azonban a háti permetező nagyobb kapacitással rendelkezik, és kényelmesebb a hosszabb ideig tartó permetezéshez, mivel a felhasználó hátának terhét osztja el. A háti permetezők általában a nagyobb területek permetezésére alkalmasak, míg a félháti permetezők inkább kisebb területekre ajánlottak.

Gondolja át, hogy a kertjében milyen jellegű munkára van szüksége. Ezeket a permetezőket kizárólag vízben oldódó anyagokkal használja a növények gondozása céljából. A termék oldalán lévő mérce segíti a pontos adagolást.

A háti permetezőnek számos előnye van a hagyományos kézi permetezővel szemben. Ezek közé tartoznak:

 1. Kényelem és hatékonyság: A háti permetezők lehetővé teszik a könnyű és kényelmes permetezést anélkül, hogy folyamatosan kézben kellene tartani a permetezőt. Ez különösen előnyös hosszabb permetezési munkálatok esetén, mert kevésbé fárasztó a felhasználó számára.

 2. Nagyobb hatótávolság: A háti permetezők általában nagyobb hatótávolságot biztosítanak a permetezőfej kialakításának köszönhetően. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre nagyobb területet lehessen permetezni, így időt és energiát takarítva meg.

 3. Állandó permetezés: A háti permetezők általában tartályos kialakítással rendelkeznek, ami lehetővé teszi a folyamatos permetezést anélkül, hogy újra kellene tölteni a permetezőt. Ez különösen hasznos nagyobb területeken vagy hosszabb permetezési munkálatok során.

 4. Precíziós permetezés: A háti permetezők általában precíziós permetezőfejjel rendelkeznek, amely lehetővé teszi a célzott és pontos permetezést. Ez segít elkerülni a permetlé felesleges kijutását és a környezeti hatások minimalizálását.

 5. Ergonomikus kialakítás: A háti permetezők általában ergonomikusan tervezettek, hogy kényelmesen illeszkedjenek a felhasználó testéhez. Állítható pántokkal és kényelmes fogantyúval rendelkeznek, hogy könnyű legyen hordozni és kezelni őket.

Fontos azonban megfelelően használni a háti permetezőt, betartani a biztonsági előírásokat és a készítmény használati utasítását, valamint gondoskodni a permetező tisztán tartásáról és karbantartásáról a hatékony és biztonságos használat érdekében.


További rendelési tudnivalók: 

A permetezők jó része raktárkészleten van szakáruházunkban, így rendkívül rövid szállítási idő alatt célba juttatjuk a választott terméket.

Amennyiben kérdése van, melyik permetező lenne megfelelő az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek megfelelő termék kiválasztásában. 30.000 Ft feletti érték esetén akár áruhitel lehetőségét is biztosítjuk, pontos információkról érdeklődjön a vevőszolgálatnál.A termékek jótállási ideje a termékoldalon találhatók.

Ne feledje: a PrimaNet szakáruház SuperShop kártya elfogadó hely, itt beválthatja pontjait, illetve vásárlásával SuperShop pontokat is gyűjthet.

Ne maradjon le folyamatos akcióinkról sem. Kísérje figyelemmel a permetező árakat és leárazásokat, termékeink időszakosan akciós vagy kedvezményes áron is kaphatók, vagy extra SuperShop Pontokat is kaphat vásárláskor.

Több szöveg
74 termék

Agrimotor akkumulátoros háti permetező SX-15D (14885) Akkumulátor feszültség: 12 V Tartály térfogat: 15 l Szállítási...

29.990 Ft
29.990 Ft

Agrimotor akkumulátosros háti permetező SX-MD 20E (16192) Az Agrimotor SX-MD 20E egy akkumulátoros háti permetező, amely kiváló választás...

54.190 Ft
54.190 Ft

Akkus vízpermetező 900ml, fehér (16300) Jellemzők: Működési elv: önfelszívó mikroszivattyú Nem kell folyamatosan nyomnia a gombot, amikor...

7.090 Ft
7.090 Ft

Akkus vízpermetező 900ml, kék (16299) Jellemzők: Működési elv: önfelszívó mikroszivattyú Nem kell folyamatosan nyomnia a gombot, amikor...

7.090 Ft
7.090 Ft

Akkus vízpermetező 900ml, narancssárga (16302) Jellemzők: Működési elv: önfelszívó mikroszivattyú Nem kell folyamatosan nyomnia a gombot, amikor...

7.090 Ft
7.090 Ft

Akkus vízpermetező 900ml, rózsaszín (16245) . Jellemzők: Működési elv: önfelszívó mikroszivattyú Nem kell folyamatosan nyomnia a gombot,...

7.090 Ft
7.090 Ft

Akkus vízpermetező 900ml, zöld (16301) Jellemzők: Működési elv: önfelszívó mikroszivattyú Nem kell folyamatosan nyomnia a gombot, amikor...

7.090 Ft
7.090 Ft

Biztonsági szelep szett Garden permetezőhöz

1.190 Ft
1.190 Ft

Bradas Aqua Spray kézi permetező 0,75L (1503183 - AS0075) Könnyen használható, modern és stílusos kialakítású 0,75 literes "AQUA...

780 Ft
780 Ft

Bradas Aqua Spray kézi permetező 1,5L (1503184 - AS0150) Könnyen használható, modern, stílusos kialakítású 1,5 literes "AQUA SPRAY"...

2.790 Ft
2.790 Ft

Bradas Aqua Spray nyomás permetező 5L (1503186 - AS0500) AQUA SPRAY" 5l nyomású permetező ergonomikus fogantyúval, mely nagy sűrűségű PE-ből...

7.090 Ft
7.090 Ft

Ez a hordozható háti permetezőgép egy rugalmas és nagyon hatékony eszköze a növényvédelemnek. A készülékkel kiszórható bármilyen folyékony permetszer. 16 literes tartály Hordozható Rugalmas és...

15.790 Ft
15.790 Ft

Expert Pumpás permetező - méret: 2 liter

3.090 Ft
3.090 Ft

Extol Premium kézi permetező 1,8 literes űrtartalommal. Teste műanyagból, feje rézből készült.

2.390 Ft
2.390 Ft

Az Extol Craft kézi permetező elengedhetetlen kellék minden kerttulajdonos számára. A permetező űrtartalma 1 liter. P ermetszórója rézfejjel...

1.690 Ft
1.690 Ft

Az Extol Craft kézi permetező elengedhetetlen kellék minden kerttulajdonos számára. A permetező űrtartalma 2 liter. P ermetszórója rézfejjel...

1.990 Ft
1.990 Ft

Az Extol Craft kézi permetező elengedhetetlen kellék minden kerttulajdonos számára. A permetező űrtartalma 5 liter. P ermetszórója rézcsővel...

6.490 Ft
6.490 Ft

Fúvóka Garden 1.5-2.5 L-es permetezőhöz

1.090 Ft
1.090 Ft

Garden háti Permetező (Li-Ion) akkumulátoros 16L (16075) A termék tartozékai: -Akku (12V) -akkutöltő - permetező szár (47-81cm) -markolat -tömlő...

46.390 Ft
46.390 Ft

Garden lux háti permetező 12L (16350) Leírás: A Garden Lux permetező egy kézzel működtetett háti permetező, amely pumpás...

16.690 Ft
16.690 Ft

Garden lux háti permetező 16L (16351) Leírás: A Garden Lux permetező egy kézzel működtetett háti permetező, amely pumpás...

17.190 Ft
17.190 Ft

Garden hobby ​ félháti permetező űrtartalma 10 liter. A permetező elengedhetetlen kellék minden gondos kerttulajdonos számára. A félháti permetezőt...

10.590 Ft
10.590 Ft

​ Garden permetező szár 3m teleszkópos. Hasznos kellék azon kiskert tulajdonosok részére, akik magasabb sövények, lugasok fák...

7.990 Ft
7.990 Ft

Gardena Comfort Nyomáspermetező 5 l (11130-30) Űrtartalom: 5 l Könnyű feltöltés/kiürítés: széles tartály nyílás (120 mm) Max....

14.090 Ft
14.090 Ft
Oldal tetejére
Növényápolás - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz