Pára- és szagelszívók

Minőségi páraelszívók és szagelszívók, illetve konyhai elszívók széles választékban szakáruházunkban! Ebben a kategóriában többféle Teka, Beko és Silverline páraelszívó található, mennyezeti, falra szerelhető, kürtős kivitelben. Emellett népszerűek beépített, teleszkópos/kihúzható avagy rejtett páraelszívó készülékeink is többféle színben (fekete, fehér, szürkés), amik helytakarékosak, így a kisebb konyhákban is gond nélkül elférnek. Kizárólag megbízható márkák termékeit forgalmazzuk. Válasszon igényei szerint elszívók kínálatunkból.

A páraelszívó vagy szagelszívó egy olyan elektromos készülék, amely a főzőlap fölé szerelve szívja el a főzés során keletkező gőzöket, füstöt és szagokat, és biztosítja a friss levegő beáramlását a konyhába. A páraelszívóknek két fő típusa van: a kivezetős és az újracirkulációs.

A kivezetős elszívók a levegőt a konyhából kiszívják és kiengedik a szabadba. Ezek hatékonyabbak a gőzök és szagok eltávolításában, de beszerelésükhöz szükség van egy kivezetőcsatornára. Az újracirkulációs páraelszívók pedig a levegőt kiszívják, majd szűrőn keresztül tisztítják, mielőtt újra visszajuttatják a konyhába. Ezek nem igényelnek kivezetőcsatornát, de kevésbé hatékonyak a szagok és gőzök eltávolításában.

A megfelelő szagelszívó kiválasztásakor fontos figyelembe venni a konyha méretét, a főzési szokásokat, az energiahatékonyságot és a zajszintet is. 

 

Miért hasznos  páraelszívó?


Először is, miért hasznos páraelszívó vásárlása bármelyik konyhába, a legjobban szellőzőkbe is? Azért, mert főzés közben nem csak kellemetlen szag kerül a levegőbe, hanem olaj-, és zsírmolekulák is, amik nehezek, így rendszereint a konyhai bútorokon, lámpabúrán, mennyezeten, ablakon rakódnak le. Ezeket nehéz eltávolítani, illetve a hideg zsíroldó használata, ami fel tudja venni a kesztyűt az olajfoltokkal, komoly próbatétel a bútoroknak, akár károsíthatja azok fényét egy idő után. Egy konyhai elszívóval havi többórányi suvickolást, bútortakarítást lehet megspórolni. Továbbá, főleg ablak nélküli vagy nehezen szellőztethető konyhákban a penészedés megelőzése miatt is nagyon fontos, hogy főzés után ne maradjon sokáig párás a levegő.

A szagelszívók előnyei röviden:

  • Csökkentik a kellemetlen szagokat
  • Tisztítják a levegőt és eltávolítják a szennyeződéseket
  • Megakadályozzák a penészképződést és a nedvesség felhalmozódását a konyhában
  • Védelmet nyújtanak a konyhai füst és pára által okozott káros hatásokkal szemben, mint a falakon és bútorokon lerakódó zsír, és a magas páratartalom által okozott penész és rovarkártevők.

 

Milyen páraelszívót vegyek?

A legfontosabb szempont a választásnál a kapacitás és kivezetés típusa. Az előbbi nem csupán a konyha méretétől függ, hanem a főzés során rendszerint felszabaduló gőz mennyiségétől is. Így nem olyan jól szellőző konyhákba, illetve ahol rendszeresen, naponta főznek, ajánlott egy nagyobb teljesítményű konyhai pára és szagelszívó készülék beszerelése. Kivezetés szerint megkülönböztetünk filteres, azaz szén szűrős és kürtős, azaz kivezethető páraelszívókat. Utóbbiak a szabad levegőbe juttatják az olajat és vízpárát. Előnyük, hogy a kürtős, kivezethető páraelszívók hatásfoka nagyobb (kb. 10%-kal), és filtert/szűrőt sem kell alkalmazni, illetve cserélni benne. Hátrányuk, hogy nem minden konyhában megoldható a beszerelésük és a külső kivezetés kialakítása, így nem minden lakásba megfelelőek (pl. panel). A filteres/mosható vagy cserélhető szén szűrős páraelszívók előnye a könnyű felszerelhetőség, és bármelyik konyhába megfelelőek.


Kivitel alapján a hagyományos és a beépíthető páraelszívók kisebb konyhákban is helytakarékos megoldásnak számítanak. Hasonló a helyzet a teleszkópos, kihúzható típusokkal. A fali kürtős páraelszívók, illetve a sziget páraelszívók elsősorban a nagyobb alapterületű konyhákba ajánlottak. Páraelszívók 50cm-es és 60cm-es szélességgel is kaphatók a PrimNet kínálatában.

Egyik legnépszerűbb típus a beépíthető páraelszívóké. A beépíthető, teleszkópos, kihúzható vagy rejtett páraelszívók előnye, hogy akár szekrénybe, akár kürtőbe is felszerelhetőek. Így egyrészt könnyen el tudjuk rejteni őket a szem elől, másrészt pedig kisebb helyet foglalnak el. A beépíthető elszívók praktikusak a kisebb konyhákba, ráadásul dizájnosak is, illeszkednek a konyhai enteriőrbe.


A páraelszívók, szagelszívók jó része raktárkészleten van szakáruházunkban, így rendkívül rövid szállítási idő alatt célba juttatjuk a választott terméket.

Amennyiben kérdése van, melyik elszívó lenne megfelelő az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek megfelelő termék kiválasztásában. 30.000 Ft feletti érték esetén akár áruhitel lehetőségét is biztosítjuk, pontos információkról érdeklődjön a vevőszolgálatnál. A termékek jótállási ideje a termékoldalon találhatók.

Ne feledje: a PrimaNet szakáruház SuperShop kártya elfogadó hely, itt beválthatja pontjait, illetve vásárlásával SuperShop pontokat is gyűjthet.

Ne maradjon le folyamatos leárazásainkról sem. Kísérje figyelemmel a páraelszívó, szagelszívó árakat és akciókat, termékeink időszakosan kedvezményes áron is kaphatók, vagy extra SuperShop Pontokat is kaphat vásárláskor.

Több szöveg
Jelenleg nincs ilyen termék az áruházunkban.

Nézze meg AKCIÓS kínálatunkat vagy böngésszen népszerű termékeink között:

Oldal tetejére
Háztartási nagygépek - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz