Préseléskor a ledarált terméssel feltöltjük a perforált palást és a középen elhelyezkedő gumimembrán közötti részt. A tető lezárása után víznyomással történik a préselés, melynek ideje alatt a nyomást egy mérőn lehet figyelni. Ha a nyomás 3,0 bar fölé emelkedik abiztonsági szelep kinyílik és a fölösleges víz a rendszerből kifolyik.
Mivel a darált gyümölcsöt nem felülről éri nagy nyomás, hanem a vízzel töltött membrán oldarról nyomja neki a perforált palástnak rendkívül kíméletes préselésre nyílik lehetőségünk, jó minőségű gyümölcslét és mustot kapunk.
A prés négy guruló lábra van szerelve, ezáltal rendkívül könnyen mozgatható. Perforált, rozsdamentes préskosara van, valamint egy természetes gumiból készült membrán.
Tulajdonságok:
Fa szőlőprés 12L (16398) Szűrőhálóval ellátott kézi szőlőprés (gyümölcsprés) gyümölcsfeldolgozáshoz....
Fa szőlőprés 18L (16399) Szűrőhálóval ellátott kézi szőlőprés (gyümölcsprés) gyümölcsfeldolgozáshoz....
Zottel rozsdamentes víznyomásos hidroprés 100L-es, Inox (10763) A legegyszerűbb és leggyorsabb eljárás a különféle zúzott...