Végy 3 rész lisztet, 2 rész zsiradékot, 1 rész cukrot és 1 tojássárgáját. Adj hozzá csipetnyi nosztalgiát, és máris elkészült nagymamáink linzertésztája. Majd keverj mindehhez jókora kanállal a mai süteménytrendekből, így lesz a régiből XXI. századi desszert." Szakácskönyvünk erre az izgalmas kettősségre épül: időutazásra hív, hogy sorra vegye a retro korszak emlékezetes édességeit. A közértekben újra kapható a téli fagyi, a játszótéren a gyerekek sajtos tallért ropogtatnak, és az esti kártyapartihoz magos kockát szórunk a fajanszkínálóba. A múltidéző kedvenceket a könyv mai formában is desszertes tányérra helyezi, bizonyítva, hogy egy-egy alapreceptben mennyi variáció rejlik. A rigójancsi csilis-csokis tortává alakul, a napközis piskóta pedig cake pop formájában születik újjá, hiszen az újratöltött verzióknak csak a fantázia szabhat határt. Nosztalgikus ízek vagy merész, trendi desszertek? A könyv 99 finom és mutatós sütemény receptjét kínálva a döntést az olvasóra bízza.
A második kötetben sok izgalmas halételt kínálunk Önöknek. Számos rég elfelejtett receptet, többféle halászlevet, sütőben és serpenyőben sütött finomságokat gyűjtöttünk egy csokorba. Megtalálják...
A paleolit diéta - nem is igazi „diéta”. Legalábbis ez derül ki Mezei Elmira legújabb szakácskönyvéből, amellyel eloszlatja a paleo elvek szerinti sütéssel-főzéssel kapcsolatos, szokásos...
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a...