Alkoholkészítés

Minőségi alkoholkészítő eszközök széles választékban szakáruházunkban! Ebben a kategóriában többféle különféle hűtők, pálinkafőzők, szeszes ital tartályok találhatók különböző űrtartalommal és kivitelben. Ezekkel az eszközökkel nem akadály sem az a professzionális alkoholfőzés és alkohol tárolás, sem a szeszes ital készítés otthon, mint például a borkészítés házilag. Nézzen szét kínálatunkban, és válogasson igényei szerint alkoholkészítő eszköz kínálatunkból.

 

Borkészítés házilag

A borkészítés házilag több lépésből áll. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb folyamatokat és az ehhez szükséges eszközöket.

 1. Gyümölcs vagy szőlő válogatása és tisztítása: Az első lépés a megfelelő gyümölcs vagy szőlő kiválasztása és a tisztítása. Az alapanyagot alaposan meg kell mosni és eltávolítani a szárakat, magokat és egyéb nem kívánt anyagokat.

 2. A gyümölcs vagy szőlő aprítása: Az aprítási folyamat során az alapanyagot pépes állapotba kell hozni, hogy a mustot ki lehessen préselni. Ehhez különböző eszközök használhatók, például prés, aprító vagy daráló.

 3. Must előállítása: A pépes állapotba hozott gyümölcsből vagy szőlőből mustot kell előállítani. A mustot egy préssel kell kinyerni.

 4. Fermentáció vagy erjesztés: A mustot élesztővel kell beoltani, hogy elkezdje a fermentációt, azaz a cukor alkohollá való átalakítását. Ehhez egy fermentáló edényre lesz szükséges

 5. Szűrés: Az erjesztett mustot leszűrik, hogy eltávolítsák a szilárd anyagokat, például a szőlőhéjat.

 6. Érlelés: Az érlelés során a bort általában bortartályban vagy hordóban tárolják, hogy az érlelés során az ízek és aromák kialakuljanak.

 7. Palackozás: Az érett bort általában üvegpalackba töltik, majd zárják és címkézik.

Fontos megjegyezni, hogy a borkészítés folyamata nagyon érzékeny és sok különböző tényező befolyásolja az eredményt. Ezért fontos, hogy alaposan tájékozódjunk és betartsuk az alapvető szabályokat, például a higiéniai előírásokat és az érlelési időt, hogy egy jó minőségű bort készítsünk.

 

A borok tárolása

A borok tárolására alkalmas tartályok között szerepelnek a fából készült hordók, az üvegpalackok, az aszalékfém tartályok, valamint a rozsdamentes acélból (inox) készült bortartályok.

A bortartály olyan tárolóedény, amelyet borok vagy más italok tárolására és érlelésére használnak. A bortartályok anyaga változó lehet, például fából készült hordók, rozsdamentes acél vagy üvegpalackok is alkalmazhatóak. A bortartályok mérete és formája is változó lehet attól függően, hogy milyen típusú borokat kívánnak tárolni és milyen mennyiségben. A bortartályokat általában a borkészítés során, illetve a bortermelési folyamat során használják.

A saválló bortartályok általában rozsdamentes acélból vagy egyéb, savaknak ellenálló anyagból készülnek, és használatuk előnyös, mert hosszú távú tárolás során sem változtatják meg a bor ízét és minőségét. Az inox bortartályok ugyanazokat az előnyöket kínálják, mint a saválló tartályok, de a rozsdamentes acélból készült tartályokhoz képest általában kedvezőbb áron kaphatóak. A rozsdamentes bortartályok könnyen tisztíthatóak, tartósak és szivárgásmentesek, ami szintén előnyös a borok tárolásában.

 

Alkoholfőzés házilag

Az alkoholkészítés házilag számos különböző módon történhet, és az alapszabályok attól függnek, hogy milyen típusú italt készítünk. Általánosságban az alkoholkészítéshez az alábbiakra lesz szükség:

 • Alapanyag: Az alkoholkészítéshez az alapanyag kiválasztása nagyon fontos, mert ez határozza meg az ital ízét és minőségét. Például a sör és a bor esetében az alapanyag a gabona vagy a gyümölcs, míg a pálinka esetében a gyümölcs.

 • Élesztő: Az élesztő az alkoholképződés kulcsfontosságú összetevője. Az élesztő segít a cukor átalakításában alkohollá.

 • Tisztítószerek és fertőtlenítőszerek: Az alkoholkészítés során fontos, hogy minden felszerelést és edényt alaposan tisztítsunk és fertőtlenítsünk, hogy elkerüljük a fertőzéseket és a káros mikroorganizmusok szaporodását.

 • Felszerelés: Az alkoholkészítéshez szükséges felszerelések közé tartozik az edények, tartályok, tűzhelyek, hűtők, szivattyúk és csövek, amelyekre szükség van az alapanyagok kezeléséhez és az ital elkészítéséhez.

Fontos megjegyezni, hogy az alkoholkészítés számos kockázattal járhat, ezért fontos, hogy betartsuk az alapszabályokat, valamint a helyi jogszabályokat és előírásokat. Érdemes előzetesen tájékozódni az adott országban, vagy államban vonatkozó jogszabályokról, szabályokról és engedélyekről.


További tudnivalók a rendeléshez:

Az alkoholkészítő eszközök jó része raktárkészleten van szakáruházunkban, így rendkívül rövid szállítási idő alatt célba juttatjuk a választott terméket.

Amennyiben kérdése van, melyik alkoholkészítő eszköz lenne megfelelő az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek megfelelő termék kiválasztásában. 30.000 Ft feletti érték esetén akár áruhitel lehetőségét is biztosítjuk, pontos információkról érdeklődjön a vevőszolgálatnál. A termékek jótállási ideje a termékoldalakon van feltüntetve.

Ne feledje: a PrimaNet szakáruház SuperShop kártya elfogadó hely, itt beválthatja pontjait, illetve vásárlásával SuperShop pontokat is gyűjthet.

Ne maradjon le folyamatos akcióinkról sem. Kísérje figyelemmel az alkoholkészítő eszköz árakat és leárazásokat, termékeink időszakosan akciós vagy kedvezményes áron is kaphatók, vagy extra SuperShop Pontokat is kaphat vásárláskor.

Több szöveg
234 termék

Anti Flor borvirágosodást gátló tabletta

1.560 Ft
1.560 Ft

Aromafelszabadító enzim Lallzyme Beta 10g

2.090 Ft
2.090 Ft

Borfokoló 0-20°C között mér . Az eszköz, a szőlőborok alkoholtartalmának mérésére használható. Használatakor be...

3.190 Ft
3.190 Ft

Borkén 100g

740 Ft
740 Ft

Borkősav 100g

1.290 Ft
1.290 Ft

​ A Bortartály rozsdamentes 60 l-es esztétikus, magas minőségű, saválló csappal felszerelt tartály. Alkalmasak borok és különböző...

50.790 Ft
50.790 Ft

Bortömlő , á tmérői 10/14 mm.

690 Ft
690 Ft

Borélesztő SACC. CEREVISIAE 20g

450 Ft
450 Ft

Borélesztő UVAFERM 228 20g

1.290 Ft
1.290 Ft

Borélesztő UVAFERM CM 20g

1.090 Ft
1.090 Ft

Borélesztő UVAFERM DANSTIL A 20g

830 Ft
830 Ft

Borélesztő UVAFERM PM 20g

1.090 Ft
1.090 Ft

A Bosch IXO Collection dugóhúzó adapter IXO csavarhúzóhoz csatlakoztatható. A dugóhúzó adapterrel kibővítheti az IXO akkus csavarhúzó lehetőségeit, így nem csak a barkácsolás során nyújt...

8.510 Ft
8.510 Ft

Cefre és m ustfokoló 0-30°C között mér . Az eszközt, a must, valamint gyümölcscefrék cukortartalmának megállapítására használhatja. Csak az erjedésmentes, tiszta mustban mér pontos értéket. Töltse...

3.090 Ft
3.090 Ft

Cefrefokoló 20-0°C között mér . Az eszköz ideális a különféle gyümölcscefrék cukorfokának mérésére. Öntse a híg cefrelevet egy mérőedénybe, majd tegye bele a cefrefokolót. A cukorfok értékét...

3.190 Ft
3.190 Ft

Hordó 120 l-es, csatos fedéllel, kék színben. Műanyagból készült. Ideális különféle savanyúságok,...

11.890 Ft
11.890 Ft

Hordó 220 l-es, csatos fedéllel, kék színben. Műanyagból készült. Ideális különféle savanyúságok, esővíz, cefre tárolására, valamint gyümölcs erjesztésére. Gumitömítés nélkül.

17.490 Ft
17.490 Ft

Csavaros záródugó kotyogóhoz 3/4" fi80 (betéttel)

2.090 Ft
2.090 Ft

Csavaros záródugó kotyogóhoz 5/4" fi120 (betéttel)

2.090 Ft
2.090 Ft

Csavaros záródugó kotyogóhoz 5/4" fi80 (betéttel)

2.090 Ft
2.090 Ft

DES illóolaj lepárló 10 L-es, átfolyós hűtővel, elektromos fűtéssel (16268) Kicsi, többfunkciós termék: párlatok és...

183.490 Ft
183.490 Ft

DES pálinkafőző 100 L-es kétlépcsős, 200 L-es hűtővel (16311) DES pálinkafőző 100 L keverővel, billenős, bilincses zárással, horganyzott...

440.290 Ft
440.290 Ft

DES pálinkafőző 100 L-es kétlépcsős, 30L-es hűtővel (16267) Keverővel, billenős, bilincses zárással, peremtömítéssel, csőköteges 30 L-es...

440.290 Ft
440.290 Ft

DES pálinkafőző 35 L-es kétlépcsős, 50 L-es hűtővel (16310) DES pálinkafőző 35 L keverővel, csavaros zárással, horganyzott, spirálcsöves 50...

190.490 Ft
190.490 Ft
Oldal tetejére
Otthon-ház - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz