A Kürtöskalács készítő rúd fából és fémből készült. Teljes hosszúsága 740 mm, sütőfelülete 310 mm, átmérője 50 mm. A kürtöskalács készítése egyszerű, a duplájára kelesztett puha tésztát vékonyra nyújtjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. Az enyhén beolajozott sütőfára rátekerjük a tésztát, úgy hogy az illesztéseknél kicsit fedje egymást. A rudakat a sütő állványra helyezzük és a forró faszén fölött pirosra sütjük a tésztát. A sütőfáról lehúzva a kalácsot még melegen ízlés szerint ízesíthetjük dióba, fahéjba, cukorba, kakaóporba, kókuszreszelékbe.
Kiszedő kanál , rozsdamentes acél fejjel és fa nyéllel rendelkezik. Teljes hossza 55,5 cm , a fej átmérője 27 cm , a nyél pedig 30 cm. A kosár mélysége 6,5 cm. Ideális eszköz a konyhában, a...
A Bonyhádi hagyományos, piros színű tésztasütő tepsi űrtartalma 4 liter, szélessége 430 mm, belső szélessége 380 mm,...
A Bonyhádi zománcozott, ovál pecsenyesütő tepsi űrtartalma 4,5 liter, belső szélessége 355 mm, hosszúsága 235 mm, magassága fedő nélkül 80 mm, fedővel 145 mm. Füllel együtt 420 mm széles. A...