Azonosító: 14679

A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek

2.495 Ft
1.871 Ft
Megtakarítás: 624 Ft
36
pont gyűjthető

Supershop kártya használata
db

A jelenleg is zajló gasztronómiai forradalom ezt az italt is alaposan górcső alá vette, és beillesztette a mai kor ételkultúrájába. Ennek köszönhetően akár egy komplett menüsort is felépíthetünk közreműködésével az előételektől, színpompás salátáktól, levesektől kezdve a változatos főételeken át egészen a desszertekig.  
Ahogy a különböző ételeket más-más borral illik párosítani, valamint a borral készült fogásoknál sem mindegy, hogy fehér- vagy vörösbor, esetleg rozé felhasználásával készülnek, úgy ez a különbségtétel fennáll a musttal főzés esetén is. Ezért aztán igazán változatos menüket varázsolhatunk az asztalra, érdemes bátran kísérletezni az ízekkel és a textúrákkal. 
A könyvből megismerhetjük, hogy mi is a must, hogyan válik borrá, illetve milyen jótékony élettani hatásai vannak, utána pedig következik a sütés-főzés a legfinomabb mustos receptek alapján. 

A tartalomból  
Szőlőfajták 
Fehérborszőlő 
Siller és rozé 
Kékborszőlő  

Szüreteljünk! 
A tartályokról 
Cefrekészítés - az első lépés 
Kénezzünk? 
Erjedés  

Must murci újbor: a borrá válás szakaszai 
Mi is a must? 
A must osztályozása 
A musttisztítás - erjedés előtti kezelés 
A must összetételének javítása 
Az erjesztés 
Mit tegyünk, ha nem erjed a must 
Kékszőlőfajták erjesztése 
Muskotályos fajták erjesztése 
A must jótékony élettani hatásai 
Felhasznált irodalom 

Házi mustkészítés 
A mustkészítés fázisai 
Receptek 
Előételek, saláták 
Levesek
FőételekSütemények, desszertek
Receptkereső

Több szöveg

Méretek

  • Hosszúság: 235 mm
  • Szélesség: 165 mm

Műszaki adatok

  • Súly (kg.): 0

Funkciók

  • Javasolt felhasználás: Háztartás

Könyv adatai

  • Szerző: Csigó Zita, Liptai Zoltán
  • Kiadó: Cser Könyvkiadó
  • ISBN szám: 9789632783918
  • Sorozat: Házi praktikák
  • Oldalszám: 88
  • Kötés: puhatábla
  • Megjelenés éve: 2014

Önnek ajánljuk

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz