Grillrácsok

Minőségi grill rácsok nagy választékban szakáruházunkban! Válogasson igényei szerint grill rács kínálatunkból többféle méretben és kivitelben, ahol többek között halsütő rács, steak rács, krómozott grill rács és öntöttvas grillrács is kapható.

A grillrács a grillsütő része, amelyre az ételeket helyezzük közvetlenül a grillezés során. Általában rácsos szerkezetű, amely lehetővé teszi a hő és a füst átjutását az ételre, miközben a grillezett ételek levét és zsírját leengedi a grill aljára. A grillrácsok különböző méretűek és formájúak lehetnek a grillező méretétől és stílusától függően. A grill rácsok különböző anyagokból készülhetnek, többek között rozsdamentes acélból, öntöttvasból, bevonatolt acélból vagy porcelán-bevonatú acélból. Az anyag, amiből a grillrács készül, befolyásolhatja a grillezés minőségét és a rács élettartamát.

 

A grillrács típusai anyag szerint

A grillrács anyaga nagyban befolyásolhatja a grillezés minőségét és a rács élettartamát. Az anyagok közül néhány, amit gyakran használnak a grillrácsoknál:

  1. Rozsdamentes acél: Ez az anyag nagyon tartós, és ellenáll a rozsdásodásnak. A rozsdamentes acél grill rácsok nagyon jó hőeloszlást biztosítanak, és könnyen tisztíthatóak. Ugyanakkor, ezek általában drágábbak, mint más anyagokból készült rácsok.

  2. Öntöttvas: Az öntöttvas grillrács nagyon tartós, és kitűnő hőeloszlást és hősugárzást biztosít a szabadtéri sütés során, ami tökéletes grillcsíkokat eredményez az ételeken. Azonban az öntöttvasnak ápolásra és rendszeres karbantartásra van szüksége, hogy megakadályozza a rozsdásodást.

  3. Bevonatolt acél vagy porcelán-bevonatú acél: Ezek a grillrácsok általában olcsóbbak, mint a rozsdamentes acél vagy az öntöttvas grillrács. A bevonat megakadályozza a rozsdásodást és könnyebbé teszi a tisztítást. Azonban a bevonat idővel lepattanhat, ami azt jelenti, hogy a rácsot cserélni kell.

Minden anyagnak megvannak a saját előnyei és hátrányai, tehát a legjobb anyag választása attól függ, hogy milyen fontos Önnek a tartósság, a tisztítás könnyedsége, a hőeloszlás, és mennyit szeretne költeni a grillrácsra.

 

A grillrács típusai funkció szerint

Grillrácsok többféle formában és funkcióval érhetőek el. A funkciók a grillezni kívánt ételek típusától és a grillezési stílustól függenek. Íme néhány grillrács típus és azok funkciói:

  1. Standard grillrács: A leggyakoribb típusú grillrács, amely szinte minden grillezővel rendelkezik. Többnyire lapos, rácsos kialakítású, és széles választékot kínál a grillezhető ételek számára.

  2. Wok rács: Egy grillrács, ami egy wok formájú részből áll, és kifejezetten zöldségek vagy más apró ételek grillezésére szolgál, amelyek átcsúszhatnának a hagyományos rácsokon.

  3. Grillkosár: Olyan grillező eszköz, amely egy mély kosár formájú, ami kiválóan alkalmas kis darabokban sütött ételekre, mint például a tenger gyümölcsei vagy zöldségek.

  4. Kebab rács: Egy speciális grillrács, amelyet a kebabok vagy más hússpießek grillezésére terveztek. Lehetővé teszi, hogy a kebabokat könnyen megfordítsák és egyenletesen grillézzék.

  5. Pizzakő tartó rács: Egy grillrács, ami tartalmaz egy pizzakövet. Ez a rács lehetővé teszi a pizzák grillezését a grillezőn.

  6. Grill serpenyő: Egy olyan grill edény, amelynek alja van, így ideális párolt ételek, mint például a zöldségek vagy a tenger gyümölcsei grillezésére.

  7. Halsütő rács: A halsütő rács egy speciális grillrács, amelyet kifejezetten halak grillezésére terveztek. A halsütő rács egy speciális típusú grillrács, amelyek általában keskenyebb és hosszabb, mint a hagyományos grillrácsok. A halsütő rácsok főként halak és tenger gyümölcsei sütésére szolgálnak, és lehetővé teszik a halak könnyű fordítását, hogy mindkét oldala egyenletesen sült legyen. A halsütő rács hasznos lehet különösen olyan halak grillezésére, amelyek hajlamosak szétesni a grillezés során, mivel a halsütő rácsban a hal egy biztonságosan zárt tartóban van, ami megakadályozza, hogy az étel a grillre essen vagy összetörjön. A halsütő rácsok gyakran nyéllel rendelkeznek a könnyebb kezelhetőség érdekében, és általában zártak, így a halat mindkét oldalról lehet grillezni anélkül, hogy kézzel kellene megfordítani.  Ezek a rácsok többféle anyagból készülhetnek, beleértve a rozsdamentes acélt, az öntöttvasat és a bevonatolt acélt. Az anyagválasztás befolyásolhatja a grillrács élettartamát, valamint a grillezés minőségét és könnyedségét.

 

A grillrácsok karbantartása, tisztítása

A grillrács rendszeres tisztítása fontos a grillező optimális működésének fenntartásához és az ételek minőségének megőrzéséhez. A grillrácsot rendszeresen tisztítani és karbantartani kell, hogy megakadályozzuk a felhalmozódott zsír és ételmaradék okozta lángolást, és hogy a rács hosszú ideig tartson.  A grillrácsot minden használat előtt és után tisztítani kell a legjobb eredmények érdekében. Íme, hogyan tisztíthatja meg a grillrácsot:

  1. Grillezés előtti tisztítás: Miután a grillezőt felmelegítette, használjon hosszú nyélű grillkefét a rács maradékainak és lerakódásainak eltávolítására.

  2. Grillezés utáni tisztítás: Miután elkészült a grillezéssel, miközben a grill még mindig meleg (de nem forró), használja ismét a grillkefét a lerakódások eltávolítására. A meleg rács segít a zsír és az ételmaradék eltávolításában.

  3. Mélytisztítás: Időről időre (általában a grillezési szezon elején és végén) a grillrácsot mélyebb tisztításnak kell alávetni. Ezt általában úgy érik el, hogy a rácsot szappanos vízbe áztatják, majd durva szivaccsal vagy kefével dörzsölik. Ezután öblítsék le és szárítsák meg alaposan a rácsot.

Miért fontos rendszeresen tisztítani a grillrácsot?

  1. Íz: Az ételmaradékok és a zsír felhalmozódása negatívan befolyásolhatja az újonnan grillezett ételek ízét. Rendszeres tisztítással biztosítható, hogy az ételek a legjobb ízűek legyenek.

  2. Biztonság: A felhalmozódott zsír és ételmaradékok lángra lobbannak és tüzet okozhatnak, ami veszélyes lehet. A grillrács tisztítása megelőzi ezt a kockázatot.

  3. Hosszabb élettartam: A grill rács rendszeres tisztítása segít megőrizni annak integritását és hosszabb élettartamot biztosít.

  4. Egyenletes hőeloszlás: A tiszta grillrács lehetővé teszi az egyenletes hőeloszlást, ami jobb grillezési eredményeket eredményez.

  5. Higiénia: Az ételmaradványok hosszú ideig a rácsra tapadva baktériumok növekedési helyévé válhatnak, ami egészségügyi kockázatot jelenthet. A grillrács tisztán tartása ezt a problémát is megoldja.

 

Mit vegyen figyelembe grillrács vásárlásakor?

Grillrács vásárlásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni, hogy a legjobb döntést hozza meg. Itt van néhány fontos szempont:

  1. Anyag: Az anyag, amiből a grillrács készül, fontos szempont. A rozsdamentes acél tartós és könnyen tisztítható, de általában drágább. Az öntöttvas nagyszerű hőeloszlást biztosít, de karbantartást igényel, hogy megakadályozza a rozsdásodást. A bevonatolt acél vagy a porcelán-bevonatú acél általában olcsóbb, de a bevonat idővel lepattanhat.

  2. Méret: A grillrács méretét a grillező mérete határozza meg. Biztosítani kell, hogy a választott grillrács illeszkedjen a grillezőbe.

  3. Tisztítás: Néhány grill rács könnyebben tisztítható, mint mások. Például a rozsdamentes acél grillrácsok általában könnyen tisztíthatóak, míg az öntöttvas grillrácsokat alaposabban és óvatosabban kell tisztítani.

  4. Tartósság: Az anyag minősége és a kialakítás nagyban befolyásolja a grillrács élettartamát. A tartós grillrácsok általában drágábbak, de hosszú távon pénzt takaríthatnak meg.

  5. Ár: Fontos figyelembe venni a költségvetést is. A legjobb grillrács nem mindig a legdrágább, és sok esetben az olcsóbb grillrácsok is jól szolgálhatnak. A grill rács árak változóak és függnek a méretüktől, anyaguktól és minőségüktől. Általában az öntöttvas grillrács minőségük és tartósságuk miatt magasabb árkategóriát képviselhet, mint a rozsdamentes acél vagy alumínium grillrácsok, de hosszú távon jó befektetésnek bizonyulhatnak. Az grill rács ár a szezonalitás függvényében is változhat. 

  6. Márka: Érdemes olyan márkát választani, amelynek jó hírneve van a minőségi grillfelszerelések gyártásában.

  7. Rács dizájn: Néhány grillrács különleges mintázattal rendelkezik, amely különleges grillcsíkokat hoz létre az ételeken. Ez inkább esztétikai szempont, de fontos lehet néhány vásárló számára.

További grill kiegészítőkért nézzen szét egyéb kategóriáinkban is. A grill eszközök mellett grilltárcsák és speciális grill edények is találhatók, de a különféle kerti grillsütők és faszén, illetve más grill begyújtók is néhány kattintással beszerezhetők szakáruházunkban. 



Rendelje házhoz a kerti sütögetés élményét, ne legyen kiváltság a kiváló pecsenyesült, grill halak és szárnyasok és zöldségek akár hétköznap sem. Készítse el a nyár legfinomabb fogásait a saját kertjében, családja és barátai körében, élvezze a kerti grillezés hangulatát akár már napokon belül! A
grillrács választékunk többsége raktárkészleten van szakáruházunkban, így rendkívül rövid szállítási idő alatt házhoz visszük a választott grill rácsot.

Amennyiben kérdése van, melyik
grill rács lenne megfelelő az Ön számára, keresse ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy emailben, ahol szakértő kollégáink készséggel segítenek a megfelelő termék kiválasztásában. 30.000 Ft feletti érték esetén akár áruhitel lehetőségét is biztosítjuk, pontos információkról érdeklődjön a vevőszolgálatnál.

Ne feledje: a PrimaNet szakáruház SuperShop kártya elfogadó hely, itt beválthatja pontjait, illetve vásárlásával SuperShop pontokat is gyűjthet.

Ne maradjon le folyamatos akcióinkról sem. Kísérje figyelemmel a
grill rács árakat és leárazásokat, kerti grill eszközeink időszakosan akciós vagy kedvezményes áron is kaphatók, vagy extra SuperShop Pontokat is kaphat vásárláskor.

Kellemes kerti főzőcskézést - sütögetést kívánunk barátok, rokonok, ismerősök körében!

Több szöveg
27 termék

A Barbecook Elastic- FSC grillrács 400 mm széles és 280 mm hosszú . Az összecsukható grillrács króm anyagból készület, valamint nyírfa nyéllel ellátott, amely biztos fogást nyújt használat során....

7.790 Ft
7.790 Ft

Barbecook FSC grillrács 70 cm . Krómozott, nyír fogóval. 70 cm hosszú, 40 cm széles.

16.890 Ft
16.890 Ft

Barbecook grillrács (2230212000) . Rozsdamentes acélból készült. Mosogatógépben mosható. Mérete: 31 x 31 cm.

4.890 Ft
4.890 Ft

Barbecook grillrács 40 cm (2271400040) . Barbecook Basic faszenes grillhez használható. Krómozott anyagból készült.

8.990 Ft
8.990 Ft

Barbecook sütőrács 50 (2271400050) . Barbecook Major faszenes grillhez használható. A grillrács krómozott anyagból készült.

14.890 Ft
14.890 Ft

Barbecook sütőrács 56 x 34 cm (2271400055) . Barbecook Arena faszenes grillhez használható. A grillrács krómozott anyagból készült. Két fogantyúval ellátott a biztos fogás érdekében.

13.990 Ft
13.990 Ft

​A Barbecook halsütő grillrács használatával nem lesz többé gondja a halsütés során. Az egy hal befogadására alkalmas halsütő grillrács használatával nem tapad a sütőfelülethez az étel és...

4.890 Ft
4.890 Ft

​A Barbecook hal grillrács használatával nem lesz többé gondja a halsütés során. A 3 hal befogadására alkalmas hal grillrács használatával nem tapad a sütőfelülethez az étel és elkészültével nem...

5.390 Ft
5.390 Ft

A Barbecook steak grillrács használatával nem lesz többé gondja a különböző húsok, kolbászok sütése során. A steak grillrács használatával az élelmiszer nem tapad a sütőfelülethez és egyszerűen,...

10.690 Ft
10.690 Ft

Grillrács 50 cm, kör (11423) . Szabadtűzön használható. Rozsdamentes fémből készült. A lánc 56 cm hosszú, a grillrács átmérője 50 cm. Ideális eszköz a családi, baráti társaságok számára,...

5.890 Ft
5.890 Ft

- 5X13cm -es U profil - 5db-os - Javasoljuk BMW 3 és BMW 5-re illetve összes olyan helyre ahol 13cm a rácsrész. - A rögzítéshez ragasztót ajánlunk. Klíma Dekorációs díszcsíkként hasznalható

490 Ft
490 Ft

- 6X13cm -es U profil - 6db-os - Javasoljuk BMW 3 és BMW 5-re illetve összes olyan helyre ahol 13cm a rácsrész. - A rögzítéshez ragasztót ajánlunk. Klíma Dekorációs díszcsík kent hasznalhato

560 Ft
560 Ft

A Grillrács krómozott , kör alakú, 310 mm átmérőjű . Krómozott acél anyagból készült, így időtálló és a szennyeződések is könnyebben eltávolíthatóak róla. A grillrácsok 20 mm távolságra...

2.690 Ft
2.690 Ft

A Grillrács krómozott, kör alakú , 400 mm átmérőjű. Krómozott acél anyagból készült, így időtálló...

3.090 Ft
3.090 Ft

A Grillrács krómozott, kör alakú, 500 mm átmérőjű . Krómozott acél anyagból készült, így időtálló és a szennyeződések is könnyebben eltávolíthatóak róla. A grillrács 700 mm hosszú lánccal...

4.690 Ft
4.690 Ft

Grillrács zárható (12959) . Krómozott vasból és fából készült. Szabadtűzön használható. 49 cm hosszú...

2.190 Ft
2.190 Ft

A Grillrács kör alakú, 620 mm átmérőjű . Rozsdamentes acél anyagból készült, így időtálló és a szennyeződések is könnyebben eltávolíthatóak róla. A grillrács 730 mm hosszú lánccal ellátott, így a...

6.490 Ft
6.490 Ft

Halsütő grillrács (12958) . Krómozott vasból és fából készült. Szabadtűzön használható. 56,5 cm cm hosszú...

1.390 Ft
1.390 Ft

Landmann Rexon 3-4 MODULUS öntöttvas grillrács szett (15912) Zománcozott öntöttvas grillrács rendszer, Moduláris felépítés,...

20.690 Ft
20.690 Ft

Landmann Rexon grillrács (15916) Minden Rexon eszközhöz használható Szilárd változat zománcozott öntöttvasból Termék...

12.800 Ft
12.800 Ft

Landmann Triton 2.0 grillrács (13194) A 22 x 1,5 x 44 cm-es Landmann grillrács elegendő helyet kínál nagy darab hús, hal és zöldség...

11.800 Ft
11.800 Ft

A Landmann felhajtható grillrács , 55 cm (14079) , krómozott anyagból készült, így időtálló és a szennyeződések is könnyebben eltávolíthatóak róla. A felhajtható grillrács átmérője és sütőfelülete...

6.880 Ft
6.880 Ft

A Landmann grillrács, krómozott 58 cm (0187) . Krómozott acél anyagból készült, így időtálló és a szennyeződések is könnyebben eltávolíthatóak róla. A grillrács szélessége 580 mm, hosszúsága 300...

4.390 Ft
4.390 Ft

A Landmann grillrács, krómozott 60 cm (0188) . Krómozott anyagból készült, így időtálló és a szennyeződések is könnyebben eltávolíthatóak róla. A grillrács szélessége 600 mm, hosszúsága 400 mm ....

5.990 Ft
5.990 Ft
Oldal tetejére
Grill eszközök - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz