Könnyed márványkalács, finom vajkrémmel töltött torta vagy morzsás sütemény - ezek a klasszikusok mindenkiben felelevenítik a gyerekkori emlékeket. Ki ne emlékezne szívesen a nagyi sütőjéből áradó kellemes süteményillatra, a sok szeretettel és mérhetetlen kézügyességgel sütött édes nyalánkságokra, amelyek soha sehol nem voltak olyan finomak, mint nála? Ebben e könyvben megtalálhatók nagymamáink gazdag gyűjteményének legkedveltebb sütemény- és tortareceptjei, a kevert süteményektől, a kuglófoktól és a gyümölcstortáktól kezdve a leveles és rétestésztákon át egészen az ünnepi kalácsokig. Fordítsunk hátat a mélyhűtött és elősütött termékeknek, és kényeztessük szeretteinket inkább saját készítésű süteménnyel, ahogy a nagymamáink is tették! Egy valami ugyanis biztos: még manapság is az otthon készült sütemények a legízletesebbek.
A második kötetben sok izgalmas halételt kínálunk Önöknek. Számos rég elfelejtett receptet, többféle halászlevet, sütőben és serpenyőben sütött finomságokat gyűjtöttünk egy csokorba. Megtalálják...
A paleolit diéta - nem is igazi „diéta”. Legalábbis ez derül ki Mezei Elmira legújabb szakácskönyvéből, amellyel eloszlatja a paleo elvek szerinti sütéssel-főzéssel kapcsolatos, szokásos...
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a...