2x SuperShop pont
 

Azonosító: 00106

A mák - Házi Praktikák

2.495 Ft
1.996 Ft
Megtakarítás: 499 Ft
db

Részlet a könyvből:"A sumérok, asszírok és babiloniak is ismerhették a mákot. A sumér agyagtáblákon fellelhető a mákból készített ital előállításának receptje, amelyet feltételezhetően gyógyításhoz használtak fel. A görögök voltak azonban azok, akik először számoltak be részletesebben a növényről és annak felhasználásáról. Olyan klasszikus irodalmi művek tesznek említést róla, mint az Odüsszeia és az Iliász. Akkor már a növény többféle felhasználási lehetőségét is jól ismerték. A tokban található anyagok különleges élettani hatásának ismeretére utal, hogy a görögök isteneik közül többet így Hyposzt, Nyxet és Thanatoszt máknövénnyel ékesítve ábrázolták. Jól felismerhető a növény gumója  krétai Mlinoan istennő hajkoronájának díszeként."
A tartalomból:

A mák származása, felhasználásának története A mák neve és előfordulása a népi szólásainkban, helységneveinkben A mák hasznosításának fő területei: élelmiszer- és gyógyszeriparA mákfélék családja. A termesztett mák néhány rokon faja A mák biológiai tulajdonságai Külső megjelenés A mák fejlődésének fontosabb szakaszai A mák felhasználását meghatározó biológiailag aktív anyagok A mákmag fontosabb anyagai A mák elterjedése a világban A világ legfontosabb legális máktermesztési körzetei Ópiumot előállító illegális termelési körzetek A máktermesztés nemzetközi és hazai szabályozása A mák termesztése A tavaszi mák termesztése Az őszi mák termesztése Hazai mákfajták Élelmiszercélú magelőállításra termesztett fajták Ipari feldolgozás és magelőállítás céljából termesztett kettős hasznosítású hazai mákfajták Díszítésre használt hazánkban regisztrált fajták A magyar fajtákon kívül az Európai Unió fajtajegyzékében szereplő további fajták A mák és a máktermékek felhasználása A mák mint táplálék Mákdarálás A mák táplálékfiziológiai jelentősége A mák és mákos sütemény vásárlása Mik azok a zsírsavak? A mákolaj A mákolaj helyes tárolása A mák mint takarmány A máknövény erős hatású anyagai és azok élettani hatása A mák mint gyógy- és orvosi növény 

Több szöveg

Méretek

 • Hosszúság: 235 mm
 • Szélesség: 165 mm
 • Magasság: 6 mm

Műszaki adatok

 • Súly (kg.): 0.26

Könyv adatai

 • Szerző: Bernáth Jenő, Németh Éva
 • Kiadó: Cser Könyvkiadó
 • ISBN szám: 9789632781112
 • Sorozat: Házi praktikák
 • Oldalszám: 88
 • Kötés: puhatábla
 • Megjelenés éve: 2009

Cser Könyvkiadó

Cser Kiadó - szakkönyvek minden témában 
A Cser Kiadó 1994 óta ad ki szakkönyveket házépítés, lakások, házak korszerűsítése, javítások a ház körül, megújuló energiaforrások fajtái, ill. alkalmazásuk, továbbá kertészet, kreatív hobbi, kisállat, sport, tudományos kísérletek, gasztronómia témakörökben. 
Az olvasók a szakkönyvek által egyénileg is megvalósíthatják ötleteiket, elképzeléseiket, tehetik szebbé otthonukat, kertjüket, környezetüket, készíthetnek egyedi ajándékokat. A kézikönyvekben pontosan, lépésről-lépesre dokumentálva vannak a technikák, tippek, hasznos tanácsok függetlenül attól, hogy cserépkályha, kerti bútor, gyertya, szappan, cseresznyebefőtt, vagy akár akvarel készítésébe kezdtünk bele.

Variációk

Önnek ajánljuk

Utoljára megtekintett termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz