2x SuperShop pont
 

Azonosító: 00102

A fa mint alapanyag

2.498 Ft
1.873 Ft
Megtakarítás: 625 Ft
36
pont gyűjthető

Supershop kártya használata
db
36
pont gyűjthető

Supershop kártya használata

Ha meg akarjuk érteni a fa tulajdonságait, ismernünk kell az élőfák növekedésének módját és törzsük szerkezetét. Nagy méretüknél és hosszú élettartamuknál fogva a fák a növényvilágban különleges helyet fogtálnak el. Méretük a magashegység törpe-fenyőitől a 120 m-nél magasabb észak-amerikai mammut-fenyőkig terjed.
Részlet a könyvből:"Minél keskenyebbek a deszkák, annál jobb a falap minősége. Ragasztott falapok csak jól szárított fából készíthetők. Ha túl friss fát használunk, elkerülhetetlen a zsugorodási repedések kezelése, és a lap veemedik. Minél keskenyebbek a felhasznált deszkák, annál kisebb annak a veszélye, hogy a lap kajszuljon. Lehetőleg a törzs gesztes részéből sugárirányban vágott deszkákat kell használni, ezek az évgyűrűk függőlegesen állnak. Ha ilyen deszkánk nincs, a deszkákat úgy kell elrendezni, hogy a bütükön látható évgyűrűk mindig egymással ellenkező irányban fussanak. Ha gesztet geszthez és szijácshoz illesztünk, a deszkáknak az a hajlama, hogy a szíjács irányában görbüljenek, kölcsönösen kiegyenlítődik."
A tartalomból:A fa - természetes anyag A fafajok áttekintése Fűrészáru termelése Ragasztott fák bútorgyártásra A furnérok és felhasználásuk Fa alapanyagokból készített lapok Éljünk együtt a fával Faanyagvédelem és fanemesítés

Több szöveg

Méretek

  • Hosszúság: 240 mm
  • Szélesség: 170 mm

Műszaki adatok

  • Súly (kg.): 0.34

Könyv adatai

  • Szerző: Hans-Werner Bastian
  • Kiadó: Cser Könyvkiadó
  • ISBN szám: 9789639560055
  • Sorozat: Famunkák mindenkinek
  • Oldalszám: 68
  • Kötés: keménytábla
  • Megjelenés éve: 2004

Cser Könyvkiadó

Cser Kiadó - szakkönyvek minden témában 
A Cser Kiadó 1994 óta ad ki szakkönyveket házépítés, lakások, házak korszerűsítése, javítások a ház körül, megújuló energiaforrások fajtái, ill. alkalmazásuk, továbbá kertészet, kreatív hobbi, kisállat, sport, tudományos kísérletek, gasztronómia témakörökben. 
Az olvasók a szakkönyvek által egyénileg is megvalósíthatják ötleteiket, elképzeléseiket, tehetik szebbé otthonukat, kertjüket, környezetüket, készíthetnek egyedi ajándékokat. A kézikönyvekben pontosan, lépésről-lépesre dokumentálva vannak a technikák, tippek, hasznos tanácsok függetlenül attól, hogy cserépkályha, kerti bútor, gyertya, szappan, cseresznyebefőtt, vagy akár akvarel készítésébe kezdtünk bele.

Önnek ajánljuk

Utoljára megtekintett termékek

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz